La glosa en català tindrà un web educatiu per a dinamitzar aquest gènere poètic i musical

Rate this post

Cor de Carxofa, la Plataforma per la Llengua i la Fundació Carulla s’han unit per a fomentar la glosa o cançó improvisada en català. Les tres entitats han signat un conveni per impulsar, de manera conjunta, el portal Eduglosa.cat. Així, col·laboraran en la creació de continguts, la difusió i el finançament d’aquest projecte educatiu adreçat, prioritàriament, al món docent amb l’objectiu de donar a conèixer la glosa i d’introduir-la a l’aula.

Eduglosa.cat vol ser la plataforma de difusió de recursos didàctics i eines educatives de la glosa aplicats a l’ensenyament. A banda d’una breu introducció explicativa de la història del glosat i del context social d’aquest gènere poètic i musical  que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia amb una mètrica i rima concretes, la part central del web serà la Glosateca. En aquest espai s’hi trobaran recursos com lletres de repertori, partitures, àudios i vídeos. També hi haurà recursos per activitats didàctiques completes i, fins i tot, programacions senceres. Eduglosa.cat estarà llesta i es presentarà el mes de maig.

Per a desenvolupar aquest projecte, Cor de Carxofa, la Plataforma per la Llengua i la Fundació Carulla han creat una identitat visual que recull les característiques principals de la glosa, cançó improvisada composta de rima, melodia, mètrica i idea. És per això que la part simbòlica del logotip està composada per una estrofa de quatre versos de set síl·labes triangulars, en la que els colors rimen entre ells i interpreten aquesta cançó improvisada.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »