La germana del president andalús Juanma Moreno obté una plaça pública amb menys punts que una altra aspirant

La germana del president de la Junta d’Andalusia, María Dolores Moreno Bonilla, ha obtingut una plaça pública (com a directora del Conservatori Superior de Dança Ángel Pericet de Màlaga) malgrat comptar amb menys punts que una altra de les aspirants. Segons una informació publicada per ‘El País’, Moreno va obtenir 38,2 punts sobre 50, mentre que Esperanza Utrera en va tenir 49,5. 

El conseller de Presidència, Administracions Públiques i Interior de la Junta d’Andalusia, Elías Bendodo, ha afirmat que es va acabar donant la plaça a la germana del president de la comunitat per una “decisió tècnica”. Segons Bendodo, va ser la inspecció educativa del govern autonòmic la que va “desaconsellar” que es tornés a contractar Utrera, que ja havia estat al capdavant del centre amb anterioritat i va ser “cessada per diferents problemes que hi va haver a la direcció”. 

“El procés s’ha fet amb absoluta pulcritud i complint la normativa al cent per cent”, ha subratllat el conseller, que ha titllat la germana del president andalús de “gran professional”. Així, ha destacat que la dona compta amb quatre carreres i catorze anys d’experiència com a funcionària de la Junta d’Andalusia, i ha dit que té “el mateix dret que qualsevol altre ciutadà” a accedir al lloc.

“L’única manera d’entrar a treballar a la Junta d’Andalusia és per igualtat, mèrit i capacitat”, ha dit el també portaveu de l’Executiu andalús, que ha insistit que els temps en què la gent entrava a treballar a l’Administració autonòmica “per la porta de darrere” s’han acabat amb l’actual Govern.

Així mateix, ha aclarit que en aquests casos la normativa no requereix un procediment o un concurs per a l’elecció del càrrec, sinó que es pot dur a terme un nomenament directe, i que si es va convocar el concurs va ser per oferir una “major transparència” en els processos de contractació. 

Crítiques de l’oposició

El PSOE i Adelante Andalucía han reclamat aquest dimecres al president Moreno que expliqui el que consideren un “en endoll”. El diputat del PSOE Rodrigo Sánchez Haro ha considerat que Moreno “hauria de comparèixer a petició pròpia”. “Les primeres paraules que va dir quan va arribar a la presidència va ser que s’havia acabat l’enxufisme a la Junta, i la primera mesura que prenen és endollar la seva germana a un centre públic”, ha denunciat el socialista, que apunta a un cas de “nepotisme”. També ha demanat explicacions al conseller d’Educació, Javier Imbroda, a qui considera “col·laborador necessari”, així com al vicepresident de la Junta i líder de Cs, Juan Marín, que “venia a regenerar la vida pública i alguna cosa haurà de dir d’això”. La diputada d’Adelante Andalucía Ángela Aguilera ha anunciat que el seu grup parlamentari demanarà que se li entregui l’expedient d’adjudicació de la plaça de directora per aclarir l’assumpte.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: