La Generalitat obre quatre noves subvencions per l’audiovisual català

Rate this post

El Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Cultural (ICEC), ha convocat aquest divendres quatre línies d’ajudes per al foment de l’audiovisual català, segons ha informat la conselleria a través d’un comunicat.

Les ajudes seran per a la producció de llargmetratges cinematogràfics i per afavorir-ne el rendiment industrial derivat de l’explotació i la difusió, la promoció de llargmetratges cinematogràfics en versió original catalana o occitana, i la producció d’obres audiovisuals d’animació i de curtmetratges.

Amb aquestes subvencions es vol donar continuïtat a les actuacions previstes en el Pla Estratègic de foment de l’Audiovisual 2017-2020, desenvolupat per l’ICEC amb la participació de tot el sector.

El desplegament del Pla Estratègic de foment de l’Audiovisual 2017-2020 es va veure interromput l’any passat amb la decisió del Tribunal Constitucional d’acceptar a tràmit el recurs presentat pel president del govern espanyol contra l’impost de les teleoperadores. De fet, segons el departament de Cultura, la desaparició de l’impost va significar una minoració de 16 milions d’euros en el pressupost destinat per l’ICEC a l’audiovisual.

Josep Maria Pou i Isona Pasola - Sergi Alcàzar

L’actor Josep Maria Pou i la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Pasola / Sergi Alcàzar

Les cinc línies que ara es convoquen es complementaran amb cinc noves ajudes que es publicaran a finals del mes de juliol, amb subvencions per a la producció de llargmetratges cinematogràfics, obres destinades a ser emeses per televisió, sèries audiovisuals de ficció i projectes audiovisuals i per al foment de la difusió de cinema en versió catalana, original, doblada o subtitulada i de producció catalana, en sales d’exhibició.

El foment de l’audiovisual català

El departament de Cultura ha detallat que aquestes 9 línies de subvenció tindran una dotació de 9,8 milions (el 2017 es van atorgar per aquestes convocatòries 12,8 milions).

Les actuacions desenvolupades arran del Pla Estratègic de foment de l’Audiovisual durant el 2017 van significar 259 ajuts concedits per un import de 17.180.742,79 euros i puja fins als 20,9 milions si se suma el conjunt d’actuacions de l’ICEC per l’audiovisual. Però també va significar l’inici d’un conjunt d’actuacions amb l’objectiu de fomentar l’excel·lència del producte audiovisual, contribuir a la diversitat des de la cultura pròpia i reforçar les estructures empresarials.

En aquest sentit, es van incloure mesures pro gènere en totes les línies de concurrència pública competitiva. De fet, segons la conselleria de Cultura, després de la seva implementació com a criteri puntuable a les línies de foment de la producció, els resultats assolits estan a prop de la paritat.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »