La Generalitat nega les dades de morts a l’Estat

Toc d’atenció del Ministeri de Sanitat a la conselleria de Salut després que, per segon dia consecutiu, no es poguessin comptabilitzar les dades de coronavirus a Catalunya per “problemes de validació”. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha mostrat aquest divendres la seva “preocupació” pel fet que les dades de la conselleria de Salut no hagin pogut quedar recollides al balanç diari de l’Estat.

Simón ha apuntat que les xifres que estan arribant de la conselleria en els dos últims dies “requereixen una explicació més detallada perquè les dades tenen algunes incongruències”. La cara visible del Govern espanyol en la lluita contra el coronavirus ha reconegut que “haurem d’estar molt pendents”.

“És cert que les dades d’ahir al vespre, que podíem assumir que era un problema puntual, avui ens han preocupat” ha apuntat Simón. “Tant l’autoritat de Salut Pública de Catalunya com el Ministeri de Sanitat haurem d’estar molt pendents de què succeeix perquè no és trivial que no es pugui saber què passa a Catalunya” ha alertat. Simón ha apuntat que els hi consta que el problema de validació de les xifres estan “associades a una zona concreta”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: