La Generalitat estén l’avís per contaminació de partícules a tot Catalunya

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha estès avui l'avís preventiu per contaminació de l'aire per partícules, que ahir va decretar a la conurbació barcelonina, a tot Catalunya perquè continua l'arribada de pols africana.

La Direcció General de Qualitat Ambiental ha informat que ha pres aquesta decisió perquè els nivells de partícules PM10 són "entre moderats i alts" en diferents estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica, una situació que es mantindrà al llarg del cap de setmana.

Fase prèvia d’episodi ambiental

L’avís preventiu  és la fase prèvia a la possibilitat d'episodi ambiental i té per objectiu evitar que s'arribi a una situació d'episodi de contaminació reduint les emissions de contaminants.

L'avís comporta indicar en els panells lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat, informar la ciutadania perquè prioritzi l'ús del transport públic i notificar a ajuntaments i a les activitats industrials i obres públiques i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos en aquests casos per reduir l'emissió de pols.

La previsió és que la intrusió de pols sahariana persisteixi en els pròxims dies, de manera que la Generalitat preveu que l'avís preventiu es mantingui durant tot el cap de setmana.

Superació del valor límit

Ahir dijous es van produir cinc superacions del valor límit diari (50 micrograms per metre cúbic) de PM10 a quatre estacions de la ciutat de Barcelona i a la de Sant Adrià del Besòs, i avui ja se l'ha superat a cinc de Barcelona, a Sant Vicenç dels Horts, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Sabadell, Cubelles, Tarragona, Reus i Vila-seca.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment exhaustiu dels nivells i valorarà, en funció de la situació, si cal mantenir l'avís, activar un episodi de contaminació per partícules, o bé desactivar l'avís preventiu. 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: