La Generalitat compta el doble de morts que l’Estat

Els morts per Coronavirus comptabilitzats per les funeràries a Catalunya doblen la xifra que dóna el ministeri de Sanitat. Mentre que la Generalitat parla de 11.766 morts, el Govern espanyol redueix el nombre a 6.021. La xifra de morts a Catalunya en les últimes quatre hores a conseqüència del coronavirus ascendeixen a 43.

Del total de víctimes declarades per les funeràries, 6.571 han mort en un centre hospitalari o sociosanitari, 3.917 en una residència de majors i 772 en un domicili, mentre que els restants són casos “no classificables per falta d’informació”, segons indica Salut en un comunicat.

També informa que fins ara a Catalunya hi ha hagut un total de 64.037 casos positius acumulats de coronavirus, gairebé 10.000 més dels comptabilitzats per Sanitat.

D’altra banda, hi ha un total de 216.269 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes de la malaltia i que, sense prova diagnòstica feta, un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 4.005 persones han estat ingressades de gravetat i actualment es troben en aquesta situació 234. A més, 2.892 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació de tenir la malaltia.

També s’han comptabilitzat fins a la data un total de 36.579 altes hospitalàries de persones diagnosticades per Covid-19. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 13.446 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 36.160 són casos sospitosos.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: