La Fundació Vila Casas aposta per l’escultura a Can Mario

Rate this post

La Fundació Vila Casas ha entregat el Premi d’Escultura 2018 a l’artista Paul Daly per la seva obra Rambla (Senescència). El jurat, format pels patrons de la Fundació Vila Casas, compta amb la participació d’Arcadi Calzada, Daniel Giralt-Miracle i Antonio Sagnier, el president, Antoni Vila Casas, el director general, Joan Torras, i la directora d’art, Glòria Bosch, han premiat aquesta obra d’entre les més de 300 escultures presentades, amb una dotació econòmica de 15.000 € i una exposició monogràfica a l’artista en el curs de l’any 2019. 

foto 3361854ó Vila Casas ACN

Arquitecte de formació, Paul Daly fa molts anys que treballa a Barcelona. La seva obra, amb la mirada sempre fixa en la naturalesa, es caracteritza pels collages orgànics i l’impacte de la llum quan hi incideix. Els processos naturals de creixement i descomposició, la intempèrie o la degradació bacteriana es controlen i s’aturen en diferents etapes per obtenir una varietat d’efectes que, l’autor, procura plasmar en les seves creacions. La integritat estructural del material, la manipulació de la natura, el diàleg entre l’espai positiu i el negatiu, la fragilitat i la força, hi juguen un paper fonamental, i la llum que travessa les estructures orgàniques es converteix en catalitzador, com en la naturalesa, portant les seves obres a la vida. 

El recull dels finalistes

La Fundació Vila Casas presenta un seguit d’exposicions temporals que configuren la programació d’estiu del Museu Can Mario d’Escultura Contemporània a Palafrugell. 

La primera exposició presenta la trentena d’obres seleccionades al premi anual de la Fundació Vila Casas, enguany dedicat a l’escultura, una selecció de peces que testimonien el panorama escultòric contemporani de Catalunya. 

La segona mostra, Hiberticer, dels fotògrafs Salvi Danés i Rita Puig-Serra i del també creador David Bestué que, en aquesta ocasió, actua com a pensador i crític, és una proposta que pretén renovar la mirada sobre el territori i el paisatge a partir del diàleg entre els tres creadors. L’exposició s’emmarca dins del projecte Terra-lab.cat, guanyador del Premi Lluís Carulla 2016, impulsat pel fotògraf, dissenyador i editor Ignasi López; el poeta, assagista i traficant d’idees Vicenç Altaió; el dissenyador gràfic i professor Sergi Opisso; i el fotògraf, editor i docent Román Yñán. 

Finalment, la Sala Empordà acull Ànima, una mostra individual de l’artista Cristina Batllori on es presenta una sèrie que explora l’ànima d’un dels materials que l’autora utilitza per a la creació de les seves obres, el cartó. Batllori despulla el material i ens en mostra les entranyes, amb una naturalitat que ens permet endinsar-nos en la seva puresa, magnificant així, un material quotidià que, aquí, esdevé el corpus de l’obra. 

foto 3361860

 

Anar a la font
La Llança

Powered by WPeMatico

Translate »