La Fundació Barça s’uneix amb Proactiva Open Arms per sensibilitzar sobre els refugiats

Rate this post

La Fundació Barça i Proactiva Open Arms han signat un acord de col·laboració per realitzar un seguit d’activitats de sensibilització sobre els refugiats. La iniciativa vol tenir un focus especial a l’àrea del mar Mediterrani i amb la finalitat de millorar la greu crisi humanitària existent.

Proactiva, organització no governamental i sense ànim de lucre, té com a objectiu evitar morts i defensar els drets humans al mar. Actius des del 2015, aquest acord amb la fundació del club blaugrana, molt implicada en projectes socials com en aquest cas, és la primera acció conjunta d’ambdues entitats.

La mesura inicial en aquesta relació serà el suport que dona la Fundació Barça al vaixell Astral que des de l’1 de novembre fins a finals de desembre recorrerà diferents ports de la costa catalana i, posteriorment, Palma de Mallorca, per dur a terme sessions de sensibilització entre infants i joves de les escoles d’aquestes poblacions. Amb això es vol apropar la tragèdia dels refugiats que fugen de la pobresa als més petits.

Òscar Camps Proactiva Open Arms Barça FC Barcelona

Òscar Camps, director i fundador de Proactiva, ha comentat que “aquest acord ens permetrà mostrar què fa la nostra organització i què passa al Mediterrani i a altres part del món amb aquesta crisi migratòria tan important que estem patint actualment”. Unes paraules que ha acompanyat de l’explicació de les peripècies que viuen tots ells per arribar a Europa buscant un futur millor.

Jordi Cardoner, vicepresident del Barça, també ha assegurat que “des de la Fundació Barça en el seu moment ens vam comprometre amb la problemàtica dels refugiats i vam decidir que seria un tema que ens el faríem nostre, i afrontar aquesta situació amb tot el suport del Club”. “És absolutament necessari donar suport a organitzacions com Proactiva i persones com Òscar Camps, que fan una feina excepcional i que aconsegueixen salvar milers de vides cada any”, ha acabat dient.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »