La foto del president Torra a la ‘mili’ jurant bandera excita l’unionisme

Rate this post

L’obsessió unionista per trobar escrits del president Torra que puguin desacreditar-lo ha fet que alguns com Ana Rosa diguin que és d’ultradreta i ultracatòlic. Ell ha promès el càrrec de president, en lloc de jurar-lo. Alguns pretenen imputar-li també un delicte d’odi i això està fent que la premsa de Madrid rebusqui arreu, fins als arxius del Ministeri de Defensa de 1987, aleshores dirigit per un altre català: Narcís Serra. El president de la Generalitat era alferes a les Balears, a Palma. La foto que ho demostra ha excitat tots els mitjans de la dreta com El Confidencial o El Español amb articles com Torra, de oficial de España a mariscal de Cataluña: por qué no fue nunca payés Cuando Quim Torra juró defender la bandera que hoy ha excluido de su toma de posesión. En democràcia lliurar-se del servei militar quedava per als miops com Narcís Serra o pels que feien objecció de consciència. Torra va voler fer milícies per no perdre els estudis i va acabar d’oficial d’infanteria.

quim torra mili elconfidencial

El Confidencial

El diari de Pedro J. Ramírez va més enllà i treu del calaix la fórmula per jurar bandera que existia aleshores:  “¡Soldados! ¿Juráis por Dios o por vuestro honor y prometéis a España, besando con unción su Bandera, obedecer y respetar al Rey y a vuestros jefes, no abandonarles nunca y derramar, si es preciso, en defensa de la soberanía e independencia de la Patria, de su unidad e integridad territorial y del ordenamiento constitucional, hasta la última gota de vuestra sangre?”. Torra devia creuar els dits en aquell moment castrense imposat a tots els homes sans del país. El president, que estudiava Dret, als 24 anys va fer la mili prop de casa per no perdre els estudis. La dèria de la premsa madrilenya és que a l’acte de presa de possessió del càrrec de president no hi havia la bandera espanyola, que va jurar defensar “fins l’última gota de sang”.

quim torra jura carrec efe

quim torra dona carrec efe

EFE

La dona del president, Carola Miró, ha estat la primera de la fila. Ja va suportar que el seu home perdés el temps fent la mili i ara ha de fer de president en unes circumstàncies complicades. L’unionisme hiperventila com si tots els catalans no haguessin complert els seus deures, amb el ministeri d’Hisenda o amb qualsevol altre. En Blau troba més interessant aquesta altra foto militar:

mariano rajoy mili twitter

El de l’esquerra que s’abraça al senyor del bigoti no és un milicià de la guerrila castrense de la Cuba del Che Guevara. És Mariano Rajoy a la mili que, segons confessió pròpia, va fer a València i quan va dir que era registrador de la propietat li van assignar una tasca adequada a la seva qualificació: encarregat de la neteja d’una escala.

Anar a la font
Marc Villanueva

Powered by WPeMatico

Translate »