La Fiscalia insta el TSJC a mantenir les dates del judici a Torra per al 25 i 26 de setembre

Aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) feia pública la data del judici oral al president de la Generalitat, Quim Torra, els pròxims 25 i 26 de setembre. Unes dates en què està convocat el primer ple del Parlament en aquest nou curs polític i que serà, precisament, el Debat de Política General. 

Després que l’alt tribunal afegís aquests dos dies al calendari polític i judicial de la tardor, Torra va anunciar la seva voluntat d’emprendre mesures legals per, a parer seu, “celeritat interessada” i “irregularitats” comeses pel TSJC a l’hora de fixar la data del judici. La Fiscalia Superior de Catalunya insisteix a mantenir el judici al president de la Generalitat tal i com està previst. 

En un escrit presentat aquest dijous davant del TSJC, la Fiscalia refusa els arguments de Torra sobre les “presses” de l’alt tribunal per jutjar-lo, ja que, considera, no hi ha cap “causa de força major” que impedeixi la seva presència als jutjats. 

“Tots o la majoria de ciutadans que han de comparèixer davant un tribunal de justícia no es troben ociosos al sofà de casa seva esperant la reclamació del tribunal”, ha etzibat la Fiscalia en l’escrit, sinó que, reconeixen “solen tenir funcions, obligacions i agenda”. Així, el text admet que traslladar-se a un jutjat per a realitzar qualsevol tipus de tràmit “sempre genera alguna incomoditat” i que, per tant, no és una situació diferent a què s’haurà d’enfrontar el president de la Generalitat. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: