La Fiscalia exclourà Santi Vila de les peticions de presó, segons El Confidencial

Rate this post

La Fiscalia estudia demanar presó per a tots els membres del Govern i de la Mesa del Parlament imputats per presumptes delictes de rebel·lió i sedició, però amb una excepció. Es tractaria de l’exconseller d’Empresa, Santi Vila, a qui, per haver dimitit el dia abans de la votació de la declaració d’independència, es demanarien mesures cautelars menys greus.

Aquesta és almenys, la tesi del diari ‘El confidencial’, que considera que la fiscalia demanarà presó provisional per a dinou dels vint acusats, tots ells membres del Govern i de la Mesa, citant fonts jurídiques.

Tots ells estan citats -tot i que la majoria encara no ha rebut la citació- per als propers dijous i divendres, 2 i 3 de novembre. Els membres del Govern hauran d’anar a l’Audiència Nacional i els de la Mesa al Tribunal Suprem, per declarar davant els jutges Carmen Lamela i Pablo Llarena, respectivament, per respondre a acusacions que podrien arribar a comportar fins a trenta anys de presó.

Segons el mateix diari, la citació alhora de tots ells respondria a una “acció coordinada”, en la qual el departament dirigit per José Manuel Maza pensa “anar a per totes”, tot demanant presó sense fiança, una petició de la que només quedaria fora Santi Vila.

Powered by WPeMatico

Translate »