La Fiscalia demanarà l’ordre internacional de detenció per Puigdemont i els consellers a Brussel·les

Rate this post

La jutgessa podria dictar l’ordre de detenció pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els quatre consellers que s’han quedat amb ell a Brussel·les: Toni Comin, Meritxell Serret, Clara Ponsetí i Lluís Puig.

Els seus advocats han demanat poder declarar per videoconferèndia des de Bèlgica, però la Fiscalia s’hi ha negat i demanarà que s’executi el previst en la querella que va presentar dilluns contra el Govern per la declaració de la república catalana en el ple del Parlament de divendres, 27 d’octubre. En el seu escrit el Ministeri Públic demanava la detenció immediata en el cas que els membres del Govern no es presentessin a l’Audiència Nacional a declarar.

Dels 14 membres del Govern, només 9 han vingut a Madrid. Carles Puigdemont i 4 consellers més s’han quedat a Brussel·les on dilluns van comparèixer públicament. Dels 7 consellers que inicialment hi havia a Bèlgica, tres d’ells, han tornat. Són Joaquim Forn, Mertixell Borràs i Dolors Bassa.

La Fiscalia podria demanar a la jutge que porta el cas, Carmen Lamela, que lliuri les corresponents ordres europees de detenció i entrega (OEDE) i, en cas que la magistrada les aprovés, les autoritats belgues haurien de procedir a l’arrest de Puigdemont i els seus consellers.

Les ordres europees de detenció o euroordres substitueixen entre els estats membres de la Unió Europea (UE) el procediment d’extradició amb un sistema àgil d’entrega que s’aplica a Espanya des del 2004, després que es posés per davant al nostre ordenament una directiva europea del 2002.

El procediment de l’OEDE persegueix simplificar els tràmits i la documentació a remetre mitjançant la creació d’un document únic per tramitar-la.
 

Powered by WPeMatico

Translate »