La Fiscalia demana investigar el cost de l’1-O pels centres públics

Rate this post

La fiscal ha demanat al jutge de Barcelona que investiga l’1-O que encarregui un informe pericial, en el marc de les seves indagacions sobre un delicte de malversació, per quantificar el cost que va suposar l’ús d’instal·lacions públiques, com escoles, per a la celebració del referèndum.

Així ho sol·licita la fiscal en un escrit, al qual ha tingut accés Efe, dirigit al titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, que manté imputades una quarantena de persones, entre ells diversos exalts càrrecs del Govern, pels preparatius de l’1-O.

En el seu escrit, la fiscal apunta que un dels costos del referèndum va derivar de l’ús d’edificis públics per a la celebració de l’1-O, “destinant-se les esmentades instal·lacions per a un ús il·legal”.

Per aquest motiu, sol·licita al jutge que ordeni l’elaboració d’un informe pericial per poder quantificar el cost econòmic que va suposar per a les arques públiques l’ús de les instal·lacions públiques per a la celebració del referèndum.

La fiscal també insta el jutge a encarregar un informe pericial a tècnics del Ministeri d’Hisenda perquè determinin la quantia total que va ser destinada a la celebració del referèndum, detallant quins departaments de la Generalitat van aprovar la despesa i amb càrrec a quins comptes o partides pressupostàries.

En el seu escrit, el ministeri públic remarca que aquest informe ha de relacionar tota la documentació presentada amb motiu de les ordres donades des del Ministeri d’Hisenda a la Generalitat per al control dels comptes i de la despesa al llarg de 2017 i 2018.

La Generalitat ha assegurat fins ara en tots els informes remesos al jutge que no ha incorregut en despeses públiques per a la celebració de l’1-O, si bé diversos informes de la Guàrdia Civil quantifiquen aquesta xifra en fins a 3,2 milions d’euros.

Precisament, sobre els encàrrecs que va fer el Govern a l’empresa postal Unipost suposadament vinculats a l’1-O, i que la Guàrdia Civil ha xifrat en prop d’un milió d’euros, el jutge ha demanat a l’administració concursal de la companyia que detall si l’administració catalana ha abonat les cinc factures sospitoses, segons un acte a què ha tingut accés Efe.

En concret, es tracta d’una factura de 196.696 euros girada al departament de Cultura, una altra de 193.889 euros al departament de Vicepresidència, una de 192.711 euros al departament de Salut, una de 197.492 a la conselleria de Treball i una de 198.871 al departament de Presidència.

Anar a la font
Agències

Powered by WPeMatico

Translate »