La Federació investigarà el fitxatge de Griezmann

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) investigarà el fitxatge de Griezmann per al Barça, i en concret si el club blaugrana va incomplir la normativa i va negociar pel jugador sense permís. Segons avança el portal ‘iusport’, la RFEF ha acordat obrir un expedient per analitzar el cas.

D’acord aquesta informació, però, no consta que l’Atlètic de Madrid hagi presentat una denúncia formal a la RFEF, ni que el conjunt matalasser hagi emprès mesures legals -com va amenaçar- reclamant 80 milions d’euros addicionals al Barça, a més dels 120 que ja va pagar corresponents a la clàusula de rescissió. Per tant, es tractaria d’una actuació d’ofici per part de l’ens federatiu.

Aquest expedient començaria arran de les acusacions que va fer el conjunt matalasser un cop es va confirmar el fitxatge de Griezmann per part del Barça. En un comunicat, l’entitat assegurava que els 120 milions que havia dipositat el club blaugrana no eren suficients, sinó que el preu del futbolista era de 200 milions perquè “és evidnet l’acord entre Barça i jugador va ser anterior” a l’1 de juliol del 2019, data en què la clàusula va passar dels 200 milions als 120.

Segons aquesta interpretació, l’Atlètic de Madrid reclamava els 80 milions que faltaven. A més, recordava que Griezmann ja va comunicar a mitjans de maig, a través d’un vídeo gravat per ell mateix, que havia decidit marxar. Per tant, afegeix el club, són proves més que suficients per entendre que el pacte va ser quan la clàusula encara era de 200 milions.

El Barça nega els fets

De fet, Miguel Ángel Gil Marín, conseller delegat de l’Atlètic de Madrid, ja va dir fa unes setmanes que “tothom sabia des del març” que Griezamann fitxaria pel Barça, com finalment es va produir. A més, i segons va informar al seu dia la cadena Ser, hi havia “proves documentals” de l’acord entre el Barça i el futbolista. Un extrem que el club blaugrana va negar categòricament: “No tenen proves perquè no hi ha res. Vam contactar amb el jugador a finals de maig, després del vídeo”, explicava fa uns dies el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, precisament durant la presentació del davanter francès.

En qualsevol cas, el comunicat, molt dur, acabava assegurant que l’entitat matalassera havia “començat ja els procediments que considera oportuns per defensar els seus drets i interessos legítims”, sense donar més detalls. El mateix dia, fonts blaugranes consideraven que aquesta amenaça no tenia recorregut.

Per ara la Federació Espanyola no ha confirmat que s’hagi obert cap expedient. En cas que procedeixi, i en el pitjor dels casos, el Barça podria rebre una sanció que li impedís inscriure cap jugador durant una o dues finestres del mercat de fitxatges. Una sanció, per tant, similar a la que ja va haver de complir durant l’estiu del 2015.

Anar a la font – Ara.cat – ESPORTS

Deixa un comentari

%d bloggers like this: