La família de Trias apareix als Paradise Papers

Rate this post

La família de l’exalcalde de Barcelona i cap del grup del PDeCAT a l’Ajuntament de la ciutat, Xavier Trias, figura a la publicació periodística internacional que vincula 127 líders polítics de tot el món, empresaris, artistes i futbolistes amb societats en paradisos fiscals.

Segons les informacions, la família de Trias formaria part d’un trust familiar a les Illes Verges, fet que el polític ha negat. Trias ha indicat que va rebre diners d’una herència, un assumpte que va gestionar, segons ha relatat, el seu germà gran, que va morir fa un any.

L’exalcalde de Barcelona ha negat tenir constància d’haver rebut diners de “cap trust o cap cosa d’aquestes”.

A la investigació del Consorci Internacional de Periodisme d’Investigació (ICIJ), anomenada “Papers del Paradís”, hi han participat 382 periodistes de gairebé un centenar de mitjans de comunicació, que han analitzat més de 13 milions de documents de “territoris opacs” que abasten un període de 70 anys.

Els documents provenen d’una filtració de documents de la firma d’advocats Appleby i Asiatici Trust rebuda pel diari Süddeutsche Zeitung, procedents de 19 jurisdiccions diferents que figuren a la llista de paradisos fiscals de l’OCDE.

Entre les figures públiques relacionades amb paradisos fiscals, segons la informació publicada per l’ICIJ, hi hauria la reina Isabel II d’Anglaterra; el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos; el secretari d’Estat de Comerç dels EUA, Wilbur Ross, i l’excanceller alemany Gerhard Schröder. També els cantants Bono (U2) i Madonna.

Segons els mitjans de comunicació que han col·laborat a la investigació, suposa la filtració de documents de paradisos fiscals més gran de la història i té una rellevància “encara més important que els papers de Panamà”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »