La DO Empordà, 5 anys a la plaça del Sol de Figueres

El consell regulador de la Denominació d’Origen Empordà ja disposa de les claus per ocupar l’antiga oficina de turisme de la plaça del Sol, que acaba de ser reformada per l’Ajuntament, que n’és el propietari. La cessió d’ús tindrà una validesa de cinc anys, segons es va fer públic ahir, un cop es va lliurar la clau del local al president de la DO Empordà, Xavier Albertí. Es preveu que el mes d’abril ja hi estaran instal·lades les noves oficines.

El consell regulador, que estava fins ara en un local de lloguer a l’avinguda de Marignane de Figueres, podrà, a partir d’ara, disposar de més espai i sobretot guanyarà en visibilitat per als seus productes, perquè podrà mantenir les seves activitats de cara al públic en un espai que, tot i no ser el que sempre havien desitjat tant la DO com l’Ajuntament, en un espai més cèntric de la ciutat, sí que millora molt la seva situació actual.

S’ha conservat la forma arrodonida característica de l’antiga oficina de turisme. Els treballs d’adequació d’aquest espai s’han fet en dues fases. S’ha rehabilitat l’exterior i la façana per millorar la imatge i s’ha condicionat l’accessibilitat amb rampes, millora de la fusteria exterior i la senyalització de l’edifici. Pel que fa a l’interior, s’ha adaptat la totalitat de l’espai disponible. Aquestes reformes han tingut un cost de 115.000 euros.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va explicar que ahir va ser un gran dia per a la ciutat de Figueres: “Cedim aquest espai per donar visibilitat i per promocionar el producte de proximitat que ens diferencia, que és el vi i l’oli de l’Empordà.” I hi va afegir la disponibilitat de l’Ajuntament amb el consell regulador: “Estem a la seva disposició per tot el que necessiten. El que vol evidenciar és aquesta complicitat en què el producte referent i singular ens ha d’ajudar a repensar el model turístic de la ciutat de Figueres i de la comarca de l’Alt Empordà.”

La reforma de l’antiga oficina es va aprovar de manera definitiva en ple el febrer del 2019. Des de llavors s’han fet les reformes en dues fases. El cost previst ja era de 134.994 euros i es va validar per fer-la en dues fases perquè la DO s’hi pogués instal·lar un cop feta la primera. Amb el govern quadripartit actual es va decidir completar la reforma del tot, obres que s’han acabat tot just fa algunes setmanes.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: