La direcció espanyola de Podem consuma el cop contra Fachin

Rate this post

La direcció espanyola de Podem, encapçalada per Pablo Iglesias, ha consumat avui el cop contra Podem Catalunya i el seu secretari general, Albano-Dante Fachin. El Consell Ciutadà Estatal de Podem –el màxim òrgan de direcció– ha decidit de convocar una assemblea per a renovar la direcció catalana.

Iglesias no ha destituït Fachin, sinó que espera que dimiteixi després de la consulta que els inscrits de Podem han de respondre sobre la confluència amb Catalunya en Comú de cara a les eleccions del 21-D en el cas que guanyi aquesta opció. La direcció espanyola del partit no ha tolerat la línia pròpia de Fachin, que havia explicat la seva intenció de parlar amb els partits independentistes per a fer un front comú el 21-D per l’amnistia dels presos polítics i la defensa de les institucions catalanes.

Un grup de cercles de Podem Catalunya havia reclamat a Iglesias que desautoritzés Fachin i convoqués una assemblea per a triar una nova direcció a Catalunya. La reunió d’aquesta tarda s’ha convocat de manera extraordinària i s’ha fet telemàticament.

Fachin ja ha reaccionat a Twitter citant la notícia de la Ser: ‘En moments excepcionals com els que viu Catalunya s’ha de parlar: independentistes i no independentistes. El sistema no ho permet. No passaran’.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »