La direcció de JxCat fa canvis d’ultima hora a la candidatura del 10-N

Malgrat que fa setmanes la direcció de JxCat pretenia repetir les mateixes llistes que el 28 d’abril, a última hora hi pot haver canvis en els primers llocs. L’advocat Jaume Alonso Cuevillas, que va encapçalar la candidatura a la demarcació de Girona en les passades eleccions espanyoles, podria passar al quart lloc de Barcelona, en substitució de l’exeurodiputat Ramon Tremosa, que no va entrar el 28-A i no repetirà a la llista. 

El lloc de Cuevillas l’ocuparà un independent de terres gironines, que podria anar de número u o dos en funció de si l’exconseller Joaquim Forn encapçala la candidatura de Girona, tal com fan la resta de presos a Barcelona -Jordi Sànchez-, Tarragona -Josep Rull- i Lleida -Jordi Turull-. L’altra opció és que Forn tanqués la llista a Barcelona.

El mateix Cuevillas ha confirmat un canvi aquest divendres a través de Twitter.  

Va ser un honor encapçalar la candidatura de @JuntsXCat el passat 28-A i poder representar les comarques gironines

Ara els Presidents @KRLS i @QuimTorraiPla em demanen que concentri les energies a Barcelona i en especial a la gran regió metropolitana on tenim molta feina a fer

— Jaume Alonso-Cuevillas i Sayrol (JACS) (@JACS_JaumeACS) October 4, 2019

Segons fonts de JxCat el canvi respondria a un intent de “reforçar” l’àrea metropolitana, on la candidatura va patir més en les anteriors eleccions, però també en les municipals del 26 de maig. Tanmateix, fonts del PDECat expliquen que s’estaria plantejant aquest canvi per reticències del PDECat a Girona, que no volen que Cuevillas torni a encapçalar la llista. De fet, pretenien que sigués el fins ara diputat al Congrés Sergi Miquel qui liderés la candidatura, una opció que des del partit no han aconseguit perquè s’ha tornat a establir que fos un independent qui anés davant de Miquel. 

A Girona JxCat va obtenir dos diputats el 28-A, amb 85.433 vots (22,44%), per darrere d’Esquerra, que va obtenir 113.546 vots (29,83%). Tot i això, va ser a la demarcació on JxCat va obtenir un percentatge de vot més elevat: a Lleida va ser el 20,73%; a Tarragona el 12,25%; i a Barcelona el 10,13%.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: