La Diada de Catalunya segueix la moda del Barça?

Via Catalana, Via Lliure, A punt, La Diada del Sí… i la Diada del Barça? Aquesta ha estat la impressió de molts catalans en observar que la tendència de la Diada de Catalunya és seguir l'estil del club blaugrana. Ja fa anys que els 11 de setembre són especials i les multitudinàries mobilitzacions han protagonitzat el clam unitari dels catalans, però també ha destacat cada any per les seves samarretes especials.

La d'aquest any serà de color blau turquesa, combinat amb els rivets de color groc, i tindrà el lema "Objectiu independència". La de l'any passat va ser de color corall i tenia el lema de "Fem la República Catalana". Si mirem més enrere veiem també la utilització del color groc i del blanc com a protagonistes. Fins aquí, tot normal.

Però el més curiós de tot és que la tendència és seguir el model del Barça. No té res a veure amb un model de club, ni amb el model de joc, ni res que se li assembli: és el model de les samarretes.

La Diada del 2019

Si es compara la samarreta de la Diada de Catalunya d'aquest any amb la que s'ha filtrat com a la tercera samarreta del Barça, es veu una clara coincidència de colors: el blau turquesa.

Samarreta Diada 2019 Carlota Camps

Carlota Camps

tercera samarreta barça 2019 20 Footy Headlines

Footy Headlines

La Diada del 2018

I si mirem a l'any passat, també hi ha coincidència. El color corall va ser l'escollit per a la Diada i també el de la tercera samarreta del Barça de la temporada 2018/19.

diada diagonal general - sergi alcazar

Sergi Alcàzar

messi jordan eibar barça efe

EFE

Val a dir que aquest any el dia 7 de juny es va filtrar la possible tercera samarreta del Barça i el dia 26 l'ANC va presentar oficialment el seu model per a la Diada 2019. I la pregunta que tothom es fa és si el Barça amb Nike (qui proposa i fabrica els models de les equipacions del club blaugrana) i l'Assemblea Nacional Catalana (els creadors de la samarreta de la Diada) comparteixen gustos, és coincidència que repeteixin colors o simplement se segueix el mateix model del Barça.

En els dos últims anys hi ha hagut repetició de colors. Veurem l'any vinent si la samarreta de la Diada torna a ser del mateix color que el d'alguna equipació del Barça.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: