La delegació del govern espanyol, amb els Mossos

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha defensat que els Mossos d'Esquadra han actuat de manera "proporcional" als aldarulls en les manifestacions a favor del raper Pablo Hasel i ha advertit que "la violència no és el camí". "El camí és sempre l'acord i el diàleg", ha argumentat Cunillera en una roda de premsa per fer un rendiment de comptes de l'acció de l'executiu de Pedro Sánchez a Catalunya. La delegada del govern espanyol a Catalunya ha confiat que el cas de la jove que ha perdut un ull en els aldarulls a Barcelona serà investigat i que se sabrà "de veritat què ha passat".

Cunillera ha fet una "apel·lació als que tenen responsabilitat" perquè enviïn un missatge a la ciutadania dient que "la violència no és el camí". Tot plegat, després que el portaveu de Podem al Congrés dels Diputats, Pablo Echenique, expressés dimecres a la nit a Twitter el seu suport als "joves antifeixistes que estan demanant justícia i llibertat d'expressió als carrers" tan "a Barcelona i avui a la Puerta de Sol".

"Espero que facin l'exercici de pensar que després, l'endemà, ens hem de trobar, i hem de poder col·laborar i conviure", ha raonat. La delegada ha afirmat que ha de fer entendre "els que s'han sentit arrossegats per la violència que això no du enlloc, que només porta a més violència". Cunillera també ha desitjat que "passats els aldarulls algú se senti interpel·lat per aqeusta crida i que es facin lles coses pel camí del diàleg i l'acord".

En el cas de la jove que ha perdut un ull en els aldarulls, la delegada ha considerat que els Mossos "han actuat com han pogut de manera proporcional en front del que s'han trobat" i creu que donaran "totes les explicacions possibles". "No tinc res més que agraïment i bones paraules respecte a les actuacions dels Mossos", ha afegit.

D'altra banda, Cunillera ha traslladat el seu suport als Mossos d'Esquadra i també a les policies locals, que "treballen de manera decidida, noble i rigorosa i mereixen el reconeixement de tots els ciutadans de Catalunya".

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *