La Defensa antiaèria siriana obliga a donar la volta un dron israelià

Rate this post

La Defensa antiaèria siriana va repel·lir ahir a la nit un dron israelià que havia violat l’espai aeri del país àrab i el va obligar a retrocedir. L’avió no tripulat va entrar a la província d’Al Quneitra, al sud de Síria i fronterera amb els Alts del Golan ocupats per Israel. Davant d’aquesta violació, la defensa antiaèria siriana va respondre i va forçar el dron a tornar a Israel, va dir l’agència. Ahir el Govern sirià va advertir Israel que abatrà qualsevol avió que ataqui el seu territori després de la demolició d’un caça bombarder israelià per part de les defenses antiaèries sirianes el passat cap de setmana.

“Vam defensar Síria, fem caure un avió israelià i farem caure qualsevol avió que ataqui Síria. Això no és una mera amenaça”, va avisar el viceministre sirià d’Afers Exteriors, Faisal Miqdad, en declaracions a la premsa a Damasc. L’incident d’ahir a la nit es produeix després que el passat cap de setmana hi hagués una escalada de tensió entre Síria i Israel. D’acord a la versió israeliana, un dron de l’Iran, aliat del Govern de Damasc, va entrar dissabte des de Síria en el seu espai aeri, davant del que l’aviació israeliana va respondre amb un bombardeig contra infraestructures suposadament iranianes des de les quals es controlava l’avió no tripulat al territori sirià.

Les bateries antiaèries sirianes van disparar contra l’aviació israeliana, la qual cosa va causar la caiguda d’un F-16 que “probablement” va ser assolit pels míssils sirians, va indicar al seu dia el portaveu militar israelià, Jonathan Conricus. La caiguda del caça va fer que Israel bombardegés dotze objectius als voltants de Damasc, que va identificar com a iranians i sirians, destruint vuit blancs de la Quarta Divisió de les Forces Armades de Síria, d’acord a Israel. L’ONU i diverses potències internacionals han alertat del risc que la guerra a Síria desemboqui en un conflicte regional després dels últims xocs en els quals s’han vist implicats diferents països, inclosos Turquia, Israel i l’Iran.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »