La CUP quadriplica el nombre d’avals que necessitava per presentar-se a les eleccions espanyoles

Demostració de força de la CUP de cara a les eleccions espanyoles del 10-N. La formació independentista ha quadriplicat el nombre d’avals que necessitava i n’ha aconseguit més de 25.000.  La candidata de la CUP, Mireia Vehí, no ha amagat que “estem molt contentes perquè hem assolit quatre cops el nombre de signatures que ens calien”. L’ampli suport rebut al carrer genera, a parer dels cupaires, bones expectatives d’aassolir un bon resultat en la seva estrena al Congrés.   

Albert Botran, número 2 de la candidatura, que ha acompanyat a Vehí al TSJC  a lliurar els avals, ha afirmat que l’elevat nombre d’avals demostra que “és necessària una veu que aposti per la ingovernabilitat i per posar en crisi a l’Estat perquè només així podrem fer efectiva l’autodeterminació i l’amnistia per a totes les persones encausades”. 

Vehí ha avançat alhora que participaran en els debats importants al Congrés, tot i apostar pel bloqueig. “Si es vol derogar la reforma de la llei laboral, que ningú en tingui cap dubte, hi serem”, ha sentenciat la fins ara portaveu del secretariat nacional. Sigui com sigui, Vehí ha advertit que la seva premisa és clara. “Anem a portar el conflicte a Madrid”.  

El lliurament dels avals arriba just després que les bases de la fomació avalessin per àmplia majoria les llistes que va proposar la comissió formada per membres del secretariat i del grup parlamentari divendres a la tarda. 

La CUP ratifica per àmplia majoria les llistes del 10-N amb la participació del 26% de la militància

Un 80% dels vots vàlids van donar suport a la de Barcelona, encapçalada per Vehí, i al voltant del 90% van fer el mateix amb les de Girona, que lidera Non Casadevall; Tarragona, amb Mariona Quadrada de número 1; i Lleida, amb Francesc Gabarrell al capdavant, amb una participació del 26, 5% dels militants. Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: