La CUP posa l’acceptació de l’amnistia i l’autodeterminació com a condicions per continuar el diàleg amb l’Estat

La CUP es mostra favorable a continuar el diàleg amb l'Estat però sempre i quan Madrid accepti l'amnistia i el reconeixement del dret a l'autodeterminació per seure a la taula. La candidata Dolors Sabater ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dijous que són "condicions irrenunciables" per seguir amb les converses. Creu que s'ha d'acabar el fet que el govern espanyol consideri l'independentisme com a "criminalitzable". Segons ella, els indults no serien un bon primer pas pel diàleg, ja que continua sent una mesura de "criminalització" del moviment. D'altra banda, Sabater ha criticat que els projectes catalans que opten als fons europeus Next Generation "estan plagats d'empreses de l'ibex", i ha assenyalat ERC com a responsable.

L'exalcaldessa de Badalona ha qualificat la taula de diàleg impulsada l'any passat "d'engany" i de "farsa" ja que l'Estat no s'hi asseu reconeixent el dret a l'autodeterminació "ni amb voluntat de resoldre el conflicte". Prova d'això, ha dit, és que el candidat del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que ve a "esborrar els deu anys" de procés independentista.

Sabater s'ha mostrat favorable a una negociació "si de veritat ho és", ja que la comunitat internacional pot ajudar l'independentisme. "El que no pot ser és que a nivell internacional es pensin que la tenim i estem resolent el conflicte quan en realitat ens estan fent-nos oblidar", ha continuat.

D'altra banda, ha insistit que només donaran suport a un Govern "per fer el mateix que s'ha fet fins ara", sinó mirant les "propostes" que posin sobre la taula. En aquest sentit, algunes de les prioritats de la CUP en una hipotètica negociació post-electoral esmentades per Sabater són que la Generalitat es retiri de les causes contra manifestants independentistes, que s'impulsi una farmacèutica pública i una renda bàsica universal i de tornar a una "unitat estratègica" per aconseguir l'estat propi.

Unes polítiques que, segons la candidatura, comportarien fer un "gir de 180 graus" a l'acció de govern de l'última legislatura. La cap de cartell creu que ni JxCat ni ERC han fet una "proposta ferma d'enfortir els serveis públics" en l'últim executiu, i que els republicans prometen "reduir la col·laboració amb empreses de l'ibex" però després als projectes seleccionats per optar als fons Next Generation de la UE hi tenen una àmplia presència. També ha reiterat que mentre que JxCat promet "aixecar la DUI", no diu com ho farà.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: