La CUP planteja quatre escenaris pel 21-D i descarta la llista unitària

Rate this post

La CUP votarà diumenge en una assemblea extraordinària si es presenta o no a les eleccions del 21-D i si ho fa, amb quina formula. La comissió que prepara la votació plantejarà a la militància quatre escenaris entre els quals, cap contempla una coalició amb les forces independentistes.

El primer d’aquests escenaris és no presentar-se a les eleccions de cap manera. El segon escenari seria també implicaria no presentar-se a les eleccions, però es donaria suport a una candidatura ‘cívica unitària’, expliquen fonts de la CUP.

Front d’esquerres
Un altre escenari seria la creació d’un front amb partits de l’esquerra catalana que es registraria amb una marca diferent dels partits que s’hi adhereixin. Per la qual cosa tampoc es veuria supeditada al registre de coalicions que finalitza aquest avui a les 23:59.

Segons que ha explicat la diputada Mireia Vehí, en aquesta llista no hi entraria ERC, que ja ha manifestat que vol anar en solitari. Sí que hi podria entrar el partit instrumental anunciat per l’ex-secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, Procés Constituent i altres partits minoritaris d’esquerre. La quarta i última opció és que la CUP es presenti en solitari.

Tradicionalment, a les Assemblees generals de la CUP, després d’esmenar els documents que es presenten es voten els quatre, un decau, es fa una tercera votació entre els tres restants, fins que només en queden dos que es tornen a votar.

Així ho ha explicat Mireia Vehí:

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »