La CUP manté el seu ‘no’ a Sànchez per “l’autonomisme” de JxCat i ERC

Rate this post

La CUP no es mou i manté la seva negativa a investir al número 2 de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, en apreciar una via “autonomista” en el full de ruta dels de Puigdemont i ERC. El cap de llista dels cupaires, Carles Riera, ha reivindicat el Parlament com l’òrgan legítim per elegir el candidat president, sense interferències de les institucions espanyoles, mentre ha exigit un procés constituent vinculant per implementar la República.

En una entrevista a El Món a Rac1, Riera ha demostrat una vegada més el neguit dels cupaires amb l’acord d’investidura de JxCat i ERC. Ha assenyalat que el problema no rau en el nom del candidat a la presidència, si no en el full de ruta que continua veient d’aquí a un marc autonòmic. En aquest sentit, Riera ha demanat corregir el programa i convertir el procés constituent de la República —la multiconsulta no vinculant— en un procés electoral vinculant. Es tractaria d’un “nou 1-O”, segons ha reconegut el mateix Riera.

A més, la CUP insisteix a implementar els seus plantejaments econòmics anticapitalistes, com la creació d’una banca pública catalana, que ja es recollia en el pacte entre ERC i JxCat però que Riera veu complicat si no s’abandona la via autonòmica. “Com podem fer sobirania real si no tenim control sobre les institucions del país?”, s’ha preguntat sobre aquesta i altres mesures socials vol incloure en el mateix procés constituent.

Anar a la font
Albert Acín

Powered by WPeMatico

Translate »