La CUP i Arran denuncien una estratègia per il·legalitzar-los: “Venen contra nosaltres”

Rate this post

“Van per nosaltres”. Aquesta ha estat l’advertència que ha llançat l’esquerra independentista aquest dimecres, després de l’amenaça d’il·legalització de dirigents com Pablo Casado. Davant de tot això, la CUP, Arran i Alerta Solidària han donat credibilitat a totes aquestes insinuacions, i han fet una crida a la “desobediència” i la “dissidència” per a fer-hi front.

“Van per nosaltres i per tot el moviment popular”, ha assegurat la diputada Maria Sirvent, que ha afegit que forma part de la mateixa “ofensiva autoritària i repressiva” que ha portat dirigents independentistes a la presó i l’exili. Si bé ha admès que de moment no ha passat de “declaracions polítics”, també ha assegurat que el context de “retallada de llibertats” els fa pensar que pot ser així. I ha advertit: “Avui és la CUP i Arran, però demà serà qualsevol que faci trontollar el règim del 78”.

En aquest sentit, Sirvent ha denunciat un intent de generar un clima de violència, “ja sigui a través de la presó, l’exili, la il·legalització, detencions arbitràries, violència policial o l’aplicació del 155“. Enfront de tot això, ha interpel·lat els actors polítics i socials, “independentment de l’opció política”, a donar una resposta “el més àmplia possible”.

Per la seva part, la portaveu nacional d’Arran, Adriana Roca, ha denunciat que una portaveu de l’organització ha patit seguiments policials fins a casa seva. Ha criticat que la il·legalització és l’objectiu d’una estratègia repressiva. En aquest context ha replicat les acusacions de nazisme contra l’independentisme. “Respon a la voluntat de deshumanitzar-nos per aplicar la repressió i il·legalitzar-nos”, ha dit. Sobre les pintades al domicili del jutge Pablo Llarena, ha rebatut que “una cosa és pintura groga i l’altra simbologia feixista”, com en els atacs espanyolistes.

Anar a la font
Nicolas Tomás

Powered by WPeMatico

Translate »