La CUP discuteix el seu futur en assemblea: “Volem ser més”

Alguns qui hi participen la defineixen sense embuts com l'Assemblea Nacional Extraordinària més important dels darrers anys. Des de les 10 de matí, 390 militants es troben reunits avui diumenge a Celrà, per renovar l'estratègia política de la CUP. D'aquests, 349 són els que tenen dret a vot a l'assemblea, que es divideix entre el debat organitzatiu i l'estratègic. 

A mig matí, Mireia Vehí ha posat veu al repte que es fixen com a partit, "som conscients que la gent del país espera organitzacions polítiques que facin feina i nosaltres ens volem ubicar aquí, com a agent imprescindible, igual que vam ser clau a les mobilitzacions del 21-D tot i que no ens pengéssim la medalleta". Es tracta, ha explicat, "d'acabar amb les capelletes de l'independentisme". 

La proposta de partida corregeix el rumb adoptat fins ara, aposta per eixamplar la base, superar l'actitud de bloqueig en que es troben instal·lats els anticapitalistes i reformular-la en una oposició més col·laboradora amb l'executiu que, si cal, pugui entrar a formar part del Govern. Aquest últim és el punt més espinós i que més recels ha despertat a les bases. 

De les 41 esmenes parcials que les territorials del partit han presentat a la ponència inicial, un gruix important impugnen aquesta idea amb més o menys matisos, que van des del no rotund a la interposició de condicions de màxims que passen per un compromís explícit amb la ruptura amb l'Estat i amb el sistema capitalista per part dels hipotètics socis de govern. 

La comissió redactora, encapçalada per cares conegudes com el diputat Carles Riera o l'exdiputada i exregidora Eulàlia Reguant, han presentat la proposta als congregats amb un missatge clau, que "aquí tothom és necessari, no sobra ningú, som els que no ens rendim per això volem ser més i necessitem ser més". En aquest punt han insistit que "hem d'interpel·lar altres sectors". 

Sobre com fer-ho, han subratllat la importància de "fugir del victimisme", de "tendir ponts i tornar als consensos", "d'assolir una proposta ambiciosa per quan "es donin les condicions" d'un nou embat democràtic. I s'han servit d'un dels lemes de la CUP, volem la independència per canviar-ho tot, per exemplificar el canvi de rumb que plantegen: volem canviar-ho tot per assolir la independència. Alhora han volgut deixar clar que "no renunciem als nostres objectius estratègics: socialisme, feminisme, ecologisme i Països Catalans. 

Reforçament dels lideratges

Fins ara, els estatuts de la CUP fixen que els seus càrrecs electes només poden estar-s'hi durant una legislatura. Una de les possibilitats que discutirà la militància representada al conclave és la conveniència de flexibilitzar aquesta cotilla per dues vies. Una, que els líders puguin tornar-se a presentar quan hagin passat dues legislatures des que ells van ser al capdavant i l'altra, l'allargament del temps que poden estar al càrrec. 

A part de la quarentena d'esmenes parcials, la ponència base haurà de desactivar una esmena a la totalitat impulsada des de la territorial de l'entorn d'Endavant Gràcia a través de la territorial d'aquest districte. 

La nova proposta organitzativa quedarà aprovada ja avui. En canvi, l'estratègica serà ratificada el 28 de juliol.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: