La CUP defensa que s’ha de contribuir al bloqueig de l’Estat en un context de “repressió

La CUP defensa que s’ha de contribuir al bloqueig de l’estat espanyol i no participar de la governabilitat en un context de “repressió”. En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, el diputat de la CUP Vidal Aragonès ha dit que crida l’atenció que hi hagi forces que es reclamen independentistes i que alhora s’estiguin plantejant donar estabilitat al govern espanyol, en referència a JxCat i ERC. “Es presenten a una campanya electoral dient que anaven a no conformar governabilitats i, de sobte, està en discussió si hi participen o no”, ha lamentat.

Segons Vidal Aragonès, no s’ha de participar de la governabilitat d’un Estat que no reconeix el dret a l’autodeterminació i que té “presos polítics”. A més, en clau social, defensa que no s’ha de rentar la imatge del PSOE. Pel que fa a l’estratègia política, Vidal Aragonès interpel·la JxCat i ERC perquè quan hi hagi un altre octubre del 2017 “no passi el que va passar”.

I concretament sobre la reacció a una eventual sentència condemnatòria per l’1-O, el diputat diu que hi ha d’haver un acord de la majoria de subjectes polítics, no només amb JxCat i ERC sinó també amb l’ANC, Òmnium i els CDR. El determinant davant aquest escenari, segons Vidal Aragonès, no és que s’avancin les eleccions sinó que hi hagi una “proposta contundent” per fer front a la sentència. “Tornar a triar els 135 representants sense més no crec que tingui gaire significació”, ha afegit.

La sociovergència “de tota la vida”

Vidal Aragonès ha valorat amb “preocupació” les diferències entre JxCat i ERC per l’acord entre els postconvergents i el PSC a la Diputació de Barcelona. I ha assenyalat que aquest pacte suposa recuperar “la sociovergència de tota la vida”. “És tornar a l’etapa política anterior, que sembla que cada vegada es va consolidant més”, ha conclòs. 

Pel que fa als pactes de la CUP en l’àmbit municipal, Vidal Aragonès ha dit que no han tingut problema en fer fora JxCat d’alguns municipis perquè, per a la CUP, és “la Convergència de tota la vida”. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: