La CUP decidirà aquest cap de setmana si es presenta a les eleccions del 21-D

Rate this post

La CUP prepara un Consell Polític per a aquest dissabte a Perpinyà (França) on es decidirà si es registra com a coalició de cara a les eleccions del 21-D, però la seva Assemblea General del diumenge 12 de novembre haurà de ratificar-lo.

El Consell Polític i el Grup d’Acció Parlamentària l’abordaran dissabte, perquè el 7 de novembre acaba el termini per registrar coalicions, segons la llei electoral. Així, el Consell Polític podria validar inscriure una coalició en el registre per poder presentar-se al 21-D amb aquest format, si l’Assemblea General decideix anar amb partits i entitats independentistes. Fonts de la CUP expliquen que el registre de la coalició no tindria validesa si l’Assemblea decidís no anar en coalició amb altres actors o no presentar-se als comicis.

En els pròxims dies, la CUP preveu reunions amb la resta d’actors polítics i socials de l’independentisme per saber els seus plans abans d’escollir el seu full de ruta, però ja han avançat que no aniran als comicis entenent-los com a “normals ni democràtics”.

El lloc de l’Assemblea General no s’ha decidit, ja que són les assemblees territorials les que han de demanar d’acollir-la, detallant la capacitat dels seus espais per celebrar-la.

ACCIÓ DE GOVERN JA

En un comunicat, els ‘cupaires’ han recolzat aquest dimarts la decisió del president cessat Carles Puigdemont, que ha explicat que el Govern cessat continuarà treballant, una cosa que la CUP ha celebrat: “La millor manera de consolidar la República és començar a fer acció de Govern en clau de república”.

Més enllà de les declaracions de Puigdemont des de Brussel·les, la CUP afirma que l’acció del Govern en clau de república necessita “aprovar els primers decrets republicans i declarar l’inici del procés constituent”. També han reiterat la seva crítica al Govern perquè consideren que el succeït des de divendres “demostra que durant aquests dos anys no s’ha fet la feina de creació i consolidació d’estructures d’Estat”. També han lamentat que hi hagi hagut un excés d’improvisació en algunes actuacions dels últims mesos i han compartit amb Puigdemont la seva denúncia de l’actuació de l’administració de justícia estatal, que veuen antidemocràtica i parcial.

Powered by WPeMatico

Translate »