La CUP considera que David Fernàndez podria ser “un molt bon candidat” a les eleccions catalanes

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha assegurat que l’exdiputat cupaire David Fernàndez “podria ser molt bon candidat” de cara a unes eleccions catalanes, ha explicat en una entrevista d’Europa Press. Ha recordat que la darrera reforma de la CUP amplia el nombre de mandats permesos en un mateix càrrec fins a dues legislatures consecutives

Segons relata el diputat, la CUP manté els seus criteris de “no professionalització i no institucionalització” dels seus càrrecs electes i manté la predisposició de facilitar el relleu amb persones noves. Amb tot, però, també han escoltat les veus internes i externes que demanen “donar més recorregut a la creació i la consolidació de referencialitats internes i públiques, i donar més recorregut i temps a l’acumulació i transmissió d’experiència”, de manera que combinaran els dos perfils.

Ara, quan abordin el debat dels noms, podrien repetir membres d’anteriors legislatures de la CUP al Parlament. En ser preguntat per Fernández, Riera ha dit que “és una persona que tant des del punt de vista intern com extern està en unes condicions molt bones per contribuir a aquesta nova etapa, un bon perfil, una persona adequada per construir”. Sobre ell mateix, que també podria repetir, afirma: “Estic a disposició de la CUP per al que la CUP decideixi. És una actitud militant generalitzada en totes les persones de la CUP que estem sempre disponibles”. 

En aquest sentit la CUP va celebrar diumenge passat una Assemblea Nacional, de la qual va sortir un document que acabarà de tancar-se a finals de juliol quan s’acabin de votar les esmenes vives després del conclave.

D’aquella trobada el ‘cupaires’ surten ja amb algunes idees clares, com ser un actor determinant en l’autodeterminació, passant de l’activitat parlamentària de bloqueig a la proactiva i exercint de corretja de transmissió amb el carrer, on cridaran a la mobilització continuada i a la desobediència civil.

Els ‘cupaires’ consideren que el projecte independentista que representa JxCat, ERC i el Govern va quedar “esgotat” des del 3 d’octubre de 2017, i ells proposen no caure en la “resignació” i situar l’independentisme com garantia de drets socials, civils i polítics, per aconseguir ampliar per l’esquerra.

Noves eleccions a la Generalitat?

Sobre si creu que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha de convocar eleccions si, un cop es faci pública la sentència del Tribunal Suprem, continua amb la mateixa dinàmica “simbòlica”. 

“Si ell pretén no convocar eleccions per continuar en la mateixa situació política que estem, és continuar innecessàriament una situació agònica i improductiva políticament”, ha dit. Ara bé, t ha afegit que tindria sentit no convocar-les si pretén iniciar després de la sentències del Suprem una fase de “conflicte, mobilització social i confrontació institucional”.

A més, alerta als grups independentistes que la batalla “simbòlica” que han mantingut fins ara podria ser “contraproduent si no s’acompanya d’unes mesures concretes, de polítiques reals”, que Riera considera que no s’han donat des d’aquell 3 d’octubre.

Després de la resolució del Tribunal Constitucional anul·lant la reprovació al Rei aprovada al Parlament, preguntat per si tornarien a presentar-la, ha contestat: “Anirem amb molta cura de no portar la batalla política cap a accions simbòliques. Portem temps en què la batalla simbòlica ha estat molt important. Considerem que això ha arribat a cert sostre”, encara que ha afegit que això no descarta que la tornin a presentar.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: