La Copa Davis de Piqué té un problema

Rate this post

La renovada Copa Davis, promocionada per Kosmos, l’empresa de Gerard Piqué, no genera unanimitat entre els tennistes. Alguns d’ells, com Roger Federer, ja van pronunciar-se en contra de modificar l’esperit d’una competició amb més de cent anys d’història, que s’estrenarà el mes de novembre del 2019.

Les crítiques poden quedar-se en una anècdota pel que fa als problemes de la nova Copa Davis, que celebrarà les dues primeres edicions a Madrid. Alexander Zverev, des de Xangai, ha estat el primer a confirmar que no participarà en l’estrena de la nova Davis.

El tennista alemany, número cinc del món, assegura que les dates de la competició, just a final de temporada, son “una bogeria”. “Al novembre un no vol més tennis. Crec que els altres tennistes de la part alta del rànquing opinen igual. Els jugadors hem parlat amb l’ATP (Associació de Tennistes Professionals) per retallar la temporada i no per fer-la més llarga”, ha dit Zverev abans d’anticipar una llarga llista de baixes: “Jo no participaré i us asseguro que no seré l’únic”.

El discurs del jove tennista alemany no és una excepció. Novak Djokovic no sap si acceptarà la proposta de Piqué, ja que avantposarà la futura Copa del Món de tennis, organitzada per l’ATP. “Entre les dues, donaré prioritat a la Copa del Món per equips perquè és una competició ATP, però, òbviament, encara hem de discutir-ho personalment dins del meu equip”, ha dit el serbi, que també es troba participant en el Masters 1000 de Xangai.

“Espero que hi hagi una discussió àmplia entre els jugadors per veure com afrontarem aquestes dues competicions i, amb sort, podrem arribar a un punt per tenir una gran Copa del Món”, ha seguit Djokovic després d’alinear-se amb el discurs de Zverev: “Sento que la data de la Davis és realment dolenta, especialment per als millors jugadors”.

Djokovic Nadal Wimbledon EFE

Roger Federer també ha tornat a expressar els seus dubtes sobre jugar el Mundial que proposa Piqué. “No serà mai la Copa Davis que coneixíem, però hem de donar-li una oportunitat i espero que tingui èxit i agradi als aficionats”. Federer encara no vol confirmar la seva decisió, però no té moltes ganes d’acumular partits en el seu calendari, cada vegada més selectiu: “No crec que sigui una competició feta per a mi, sinó per a les noves generacions. No he parlat amb Stan (Wawrinka) ni amb Severin (Luthi), però sincerament dubto que jugui”.

El president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, va xifrar l’impacte econòmic de la Davis en 240 milions d’euros. Aquesta xifra, però, podria disminuir si les principals raquetes del circuit professional comencen a declinar les invitacions.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »