La contundència d’Spike Lee contra la hispanitat desfermada de Casado

Rate this post

Si a Pablo Casado algú li preguntés què és el millor que li ha passat a la història de la humanitat, el líder del PP no respondria el descobriment de la penicil·lina, l’invent del foc, que l’home sigui capaç de volar o les tecnologies que permeten a les persones comunicar-se amb l’altra banda del món. Pablo Casado ho té clar. Tal i com va dir fa un parell de setmanes, “el descubrimiento de América es la etapa más brillante de la historia del hombre junto con el imperio romano“.

pablo casado efe

Efe

No només això, sinó que, aprofitant la celebració de la Fiesta Nacional del 12 d’octubre, va afegir que “no somos conscientes de que éste es un pueblo milenario que ha hecho mucho por la humanidad. ¿Qué otro país puede decir que un nuevo mundo fue descubierto por ellos y que sigue teniendo vínculos lingüísticos, históricos y culturales con un tercio de otro mundo?“. Hi ha nens i nenes que decoren les seves habitacions amb pòsters de Messi, One Direction, Lady Gaga o la colla de la sèrie Stranger Things. Casado, de petit, probablement tindria penjat a les parets una foto de Cristóbal Colón.

Cristóbal Colón Wikimedia

Segurament mai coincideixin en una mateixa sala el polític i el director de cinema Spike Lee. Però si això passa, seria curiós comprovar quin camí agafa la conversa entre tots dos. S’assemblen com un ou a una castanya. Els seus pensaments no només són radicalment oposats, sinó directament, enfrontats. El nordamericà presenta arreu del món el seu nou film, Infiltrado en el KKKlan, una pel·lícula que explica el que va passar amb el primer policia negre de Colorado Springs als anys 70 que, ajudat per un policia blanc, van afrontar una missió gairebé suïcida: infiltrar-se en el Ku Klux Klan local i desmantellar-lo.

Lee, cineasta que acostuma a tractar en la seva filmografia temes com el racisme, la intolerància i la supremacia de la raça blanca sobre la negra en molts períodes lamentables de la història, especialment al seu país, ha parlat per eldiario.es precisament d’allò que a Casado l’omple d’orgull i satisfacció: “‘El 1492 Colón va travessar l’oceà blau’, t’expliquen el primer dia d’escola. ¡I una merda! Cristóbal Colón va ser un terrorista. Siguem sincers, ¡un terrorista! Però la Història s’explica per perpetuar el supremacisme blanc. Tot en la narrativa oficial és supremacisme blanc, supremacisme blanc i supremacisme blanc“. Probablement Casado no es donarà per al·ludit i continuarà creient que el descobriment d’Amèrica va ser cabdal en la història de la humanitat.

Spike Lee / Efe

Efe

Lee fa una anàlisi del que està passant darrerament, no només al seu país, no només amb la qüestió racial. També amb els feixismes i segons quines dretes que tornen a ensenyar la poteta: “M’alegra que es puntualitzi que aquest ascens dels populismes i els feixismes no només es dona a Amèrica del Nord. El fenomen de la dreta és universal. Hem de repudiar les mentides que expliquen una vegada i una altra“. Qui sap, potser Spike Lee podria venir una temporada per Espanya i veure el que passa aquí darrerament. Tindria material de sobres per fer una pel·lícula-denúncia de les seves.

Anar a la font
Darío Porras

Powered by WPeMatico

Translate »