La consellera Ponsa ha visitat avui diversos equipaments culturals de l’Urgell i la Noguera

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha fet avui una visita a diversos equipaments culturals de l’Urgell i la Noguera, i ha conegut de primera mà els projectes de tres fundacions que vetllen per l’art i la cultura al territori, l’Espai Guinovart i Lo Pardal, a Agramunt, i la Fundació Sorigué, a Balaguer. La consellera Ponsa ha posat en valor “la responsabilitat cultural corporativa” de les empreses i fundacions privades que retornen cultura i art a la societat.

Ponsa ha visitat l’Espai Guinovart d’Agramunt, un centre d’art contemporani amb una trajectòria de quasi 18 anys, que ve marcada principalment per la voluntat de Josep Guinovart de crear un espai per a la creació i la promoció de l’art contemporani i, a la vegada, un espai amb la seva obra exposada permanentment. Una obra que gira entorn a Agramunt, al seu territori, al seu paisatge i a la seva gent. Aquest espai ofereix un programació continuada d’exposicions temporals, concerts, jornades de debat, recitals, etc., amb la voluntat de promocionar i apropar l’art contemporani, en especial, a les escoles.

A Agramunt, la consellera de Cultura ha visitat també Lo Pardal, un espai ideat i conceptualitzat per l’artista agramuntí Guillem Viladot (Agramunt, 1922 – Barcelona, 1999), que conté l’obra plàstica i objectual d’aquest reconegut poeta visual, i s’ha reunit amb el president de la Fundació, Jordi Viladot.

També ha visitat la Fundació Sorigué, que materialitza la vocació de retorn a la societat del grup empresarial amb el mateix nom, a través d’activitats en l’àmbit social, educatiu i cultural, i s’ha reunit amb la presidenta de la Fundació, Anna Vallès, i amb la directora Gemma Avinyó. La consellera ha visitat el Projecte Planta de Balaguer, un centre d’art contemporani de la Fundació situat en un complex industrial entre olivers, a la partida de la Plana del Corb.

A Bellpuig, Ponsa ha visitat el Convent de Sant Bartomeu, gran exemple del pas del gòtic al Renaixement, que acull el mausoleu del baró de Bellpuig, considerat una de les millors obres renaixentistes de Catalunya.

En la seva visita, la consellera ha mantingut reunions de treball amb l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez; i l’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, per reforçar les col·laboracions entre administracions.

gencat.cat – Sala de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: