“La compra legal fa ciutat”: Barcelona acorrala el ‘top manta’ amb una campanya de suport als comerciants

El ‘top manta’ no és només un problema de seguretat sinó de competència deslleial, d’ocupació de l’espai i de cronificació de la pobresa. Així ha definit aquest divendres el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, el conflicte que des de fa una setmana ha posat l’Ajuntament de la ciutat al bell mig de la polèmica. Després de desplegar un centenar d’agents de la policia per “saturar” els punts calents de venda ambulant i evitar que el ‘top manta’ s’instal·li als carrers, ara el govern municipal vol desincentivar l’interès dels compradors, especialment dels turistes, amb  una campanya per “promoure el comerç legal de la ciutat”. 

“Quan compres al comerç legal, fas ciutat” és el lema que el consistori ha triat per dissuadir de l’adquisició de productes de la venda ambulant. A partir d’aquest divendres es repartiran 7.000 cartells i díptics publicitaris als comerços, hotels i instal·lacions públiques, com ara les oficines d’informació turística, per alertar els possibles compradors que a Barcelona “no està permesa ni la venda ni tampoc la compra en establiments no autoritzats”, en paraules de Collboni. El servei de megafonia de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) també advertirà els passatgers de les “conseqüències” de comprar al ‘top manta’ en català, castellà, anglès i francès. Per exemple, sancions de fins a 500 euros. 

“S’ha de fer més, i no només en matèria de seguretat sinó també en conscienciació ciutadana”, ha dit Collboni. El socialista ha assegurat durant la presentació de la campanya que el govern municipal té el “compromís de preservar l’espai públic per a tots i totes” i fomentar el compliment de les normes de convivència bàsiques. En aquest sentit, l’Ajuntament ha defensat que el model de ciutat depèn del comerç –Barcelona té més de 60.000 negocis–, que ha de ser sempre “legal”. 

El primer tinent d’alcalde ha destacat la feina dels restauradors “que respecten lleis i paguen impostos, alhora que generen riquesa per a la ciutat”. “El comerç és un bé preuat que el govern defensarà”, ha conclòs. Per això, ha subratllat, l’Ajuntament ha preparat aquesta “crida de consciència” als consumidors.

 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: