La Comissió Europea obre una nova ronda de sol·licituds del programa DiscoverEU que permet als joves de 18 anys viatjar pel continent

La Comissió Europea ha obert avui una nova ronda per a les sol·licituds de vals de viatge de DiscoverEU, que permeten als participants viatjar per Europa i descobrir el seu patrimoni cultural, alhora que desenvolupen els seus propis coneixements i capacitats.  Fins el 28 de novembre a les 12h (hora central europea), tots els joves de divuit anys de la Unió Europea podran presentar la seva sol·licitud per optar a un viatge que es farà entre l’1 d’abril i el 31 d’octubre de 2020. La Comissió ha concedit fins ara 50.000 vals de viatge en tres rondes de sol·licituds  en les quals hi ha participat 275.000 joves. Aquesta nova ronda permetrà a 20.000 joves més participar al programa DiscoverEU.

El comissari d’Educació, Cultura, Tibor Navracsics, ha declarat: «Des de fa un any i mig DiscoverEU ha creat noves oportunitats perquè els joves europeus descobreixin el seu continent. Em sento molt satisfet de veure com han respost amb entusiasme i han format una veritable comunitat de companys de viatge i d’altres persones. Convido els joves d’arreu d’Europa a que facin la seva sol·licitud per accedir a aquesta nova oportunitat d’experimentar la llibertat de circulació a tota la nostra Unió, desenvolupar capacitats importants, descobrir la riquesa del nostre patrimoni cultural i fer nous amics».

Els participants en el programa DiscoverEU també poden implicar-se en un seguit de reunions i esdeveniments durant el seu itinerari i rebre un diari de viatge per escriure la seva experiència. Cada any les activitats de DiscoverEU s'organitzen en torn d'un tema concret relacionat amb les prioritats de la Unió Europea. El tema per 2019 és “Aprendre sobre Europa” i el de 2020 serà “Una Europa verda i sostenible”. 

Qui hi pot participar i com es fa?

Els sol·licitants han de tenir divuit anys o bé complir-los fins el 31 de desembre de 2019 i estar disposats a viatjar entre l’1 d’abril i el 31 d’octubre de 2020 durant un període màxim de trenta dies. Els interessats poden presentar la seva sol·licitud a través del Portal Europeu de la Joventut. Un comitè d’avaluació examinarà les sol·licituds i seleccionarà els guanyadors.  Els resultats de la selecció, que es basaran en un concurs sobre coneixements generals de la Unió Europea,   es notificaran als candidats el gener de 2020.

Els guanyadors podran viatjar sols o en grups d’un màxim de cinc persones. Generalment es desplaçaran en tren, però per poder accedir a tot arreu del continent, els participants podran fer servir d’altres mitjans de transport com ara l’autobús, el ferri o, de manera excepcional, l’avió. És la manera d’assegurar que els joves que viuen en zones remotes o insulars també tinguin l’oportunitat de participar-hi. 

Després de la ronda que s’ha obert avui, la Comissió té previst començar un nou termini de sol·licituds el primer semestre de 2020.

Context

La Comissió va posar en marxa DiscoverEU el juny de 2018 arran d’una proposta d’acció preparatòria del Parlament Europeu, amb un pressupost inicial de 12 milions d’euros. El pressupost per 2019 és de 16 milions d’euros i el previst per 2020 és de 25 milions d’euros.  DiscoverEU aplega milers de joves en una veritable comunitat a tota Europa. Els participants, que prèviament no es coneixien, es contacten a través de les xarxes socials, intercanvien consells i ofereixen informacions locals; i també han format grups per viatjar de ciutat en ciutat o per compartir allotjaments. 

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: