La CNMV prohibeix durant un mes les posicions curtes a la borsa espanyola

Notícies relacionades

La Comissió Nacional de l'Mercat de Valors (CNMV) ha acordat prohibir durant un mes la realització d'operacions sobre valors i instruments financers que suposin la constitució o increment de posicions curtes netes sobre accions admeses a cotització en els centres de negociació espanyols (borses de valors i mercat alternatiu borsari, MAB) per a les quals la CNMV és l'autoritat competent.

La prohibició té efectes des d'aquest dimarts 17 de març i fins el 17 d'abril de 2020, ambdós inclosos, i podrà prorrogar-se per períodes addicionals no superiors a 3 mesos si es mantinguessin les circumstàncies que l'han motivada.

La decisió, que ha estat notificada a ESMA segons el previst en l'esmentat Reglament, s'ha pres a causa de la situació d'extrema volatilitat que travessen els mercats de valors europeus, incloent els espanyols, la seva evolució en el context de la situació creada pel virus COVID-19 i el risc que en les pròximes setmanes puguin produir-se moviments de preu desordenats.

Estat d'alarma

Un altre factor que s'ha considerat han estat les implicacions de la declaració a Espanya de l'estat d'alarma dissabte passat, 14 de març.

La prohibició afecta qualsevol operació sobre accions o relacionada amb índexs, incloent operacions de comptat, derivats en mercats organitzats o derivats OTC, que suposi crear una posició curta neta o augmentar una preexistent, encara que sigui de forma intradiària.

Es dóna la circumstància que l'Esma ha exigit aquest dilluns que totes les posicions per sobre de l'0,1% hagin de ser notificades. Una decisió que buscava aportar transparència a l'mercat.

És la segona vegada en menys de quatre dies que la CNMV adopta una decisió d'aquest tipus. La primera va ser divendres passat , tot i que en aquell temps la restricció de les vendes a curt es limitava a la sessió d'aquest dia.

Amb aquesta decisió el regulador respondre també a les preocupacions de part de l'Ibex 35 , que ha vist com les seves accions eren preses per fons d'inversió que decidien 'apostar' a la baixa.

elconfidencial.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: