La cleca de Boye al jutge: ‘Torra es muy honorable, no ‘señor’ i twitter trempa

Dilluns 18 de novembre, nova data històrica per Catalunya. Primer cop que en democràcia es jutja un president de la Generalitat en exercici. Tot el país és conscient de la importància del moment. Tothom excepte el president del TSJC. Jesús Barrientos torna a reservar-se el paper protagonista de presidir també la sala que jutja Quim Torra, com fa tres anys va presidir la sala que va jutjar i inhabilitar l'expresident Artur Mas. La primera autoritat del país és legalment "Molt Honorable president". Per això ha sobtat que el magistrat se li adrecés com a "señor". "Eps mire, señor, eps señor…". Aquest és el vídeo:

president TSJC Jesus Maria Barrientos - ACN

ACN

Torra no és un taxista però Barrientos ha decidit ignorar-li el càrrec. El protocol també obliga dins la Sala i l'advocat defensor del MHP Torra, Gonzalo Boye, ha hagut d'aclarir-li al jutge la llei. Torra és MHP:

quim torra judici efe

EFE

Boye: "Para garantizar la imparcialidad, pido que su señoría mantenga y no prive de sus honores por la dignidad del cargo a mi defendido. Es el Muy Honorable president de la Generalitat de Catalunya ". Queda llarg però Barrientos ho hauria de saber. I la xarxa lloa Boye:

Boye judici TSJC Torra llaços grocs Mireia Comas

Mireia Comas

El judici serà breu però no cal escurçar-lo evitant el tractament degut a l'acusat. Señor, eps señor és una degradació que, segons Boye, atempta a l'aparença d'imparcialitat. I twitter trona.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: