La cita de referència amb el món del circ

Rate this post

Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, celebra la seva 22a edició del 10 al 13 de maig omplint de circ places, carrers i equipaments de Reus. Un total de 30 companyies mostraran els seus espectacles a la capital del Baix Camp que, durant quatre dies, serà la vitrina del millor circ nacional i internacional a Catalunya.

La direcció artística, a càrrec de Leandro Mendoza Artagaveitia (Cíclicus Espectacles S.L.), manté l’objectiu de consolidar una fira Trapezi amb identitat territorial que esdevingui una eina imprescindible per al circ de Catalunya i un referent en el sector professional a nivell internacional. Enguany, fa tres apostes molt clares: incrementa la programació internacional, consolida l’espai professional i manté l’ajuda a la coproducció d’espectacles que ja va començar atreballar en la passada edició. A més, s’estrena l’espectacle ‘Gregaris’, de la cia. Soon, una coproducció de la Fira i la companyia.

Cartell Trapezi 2018

En quant a la programació artística, el Trapezi ofereix espectacles de companyies catalanes, estatals i internacionals de diverses tendències, formats i tècniques. Totes les propostes compleixen les tres premisses establertes per la direcció: que presentin excel·lència tècnica i/o varietat en els números i/o disciplines de circ, que siguin produccions de factura professional i que tinguin una clara voluntat de comunicació amb el públic Així mateix, la programació presentada respon a una línia artística i de programació variada i harmònica amb els horaris, públic (familiar, adult i de sector) i els espais on es representa.

El Trapezi de Reus aposta per la programació internacional, la coproducció d’espectacles i el vessant professional de la Fira

Fira Trapezi està organitzada per l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya i compta ambel suport de la Diputació de Tarragona i l’INAEM.

Trapezi, una vitrina de circ internacional

En aquesta edició, Trapezi fa una clara aposta pel circ internacional. En total presenta 9 produccions estrangeres, un increment important respecte passades edicions.

Des de Suïssa, arriba L’homme cirque, un espectacle de gran format de David Dimitri, una combinació innovadora d’acrobàcia, música i dansa. ‘L’homme cirque’, estrena a lEstat espanyol, es podrà veure en diverses representacions al llarg de la Fira i ha estat escollit per ser l’espectacle de cloenda d’enguany. També de Suïssa, es podrà veure ‘Trait pour Trait’, la proposta de Cirque Au Carré. Aquesta companyia de circ contemporani ha creat un espectacle de malabars absolutament diferent, un muntatge amb una posada en escena molt original. Dijous 10 de maig al matí, abans de que s’inauguri oficialment Trapezi, els escolars de primària de Reus podran gaudir de dues funcions en primícia de lespectacle.

També dins la programació internacional, el públic podrà gaudir de la proposta de la companyia belga D’Irque & Fien, un duet creatiu que estrenaran a Catalunya ‘Sol bémol’, un espectacle poètic que es podrà veure al Teatre Fortuny. Per altra banda, de França hi ha programades quatre companyies: la Compagnie Les Mains, Les Pieds et la Tete Aussi (M.P.T.A) estrenarà a lEstat espanyol ‘Santa Madera’; la Cie H.M.G mostrarà l’espectacle 3D i la Compagnie Daraomaï presentaran ‘TiraVol’, una acrobàcia inèdita a la frontera entre la perxa xinesa i l’acro-dansa. Joel Martí & Pablo Molina, catalans però amb seu a França, estrenaran un extracte de la producció ‘Random’.

Per últim, es podrà veure els alemanys Avital-Jochen amb una proposta de trapezi basculant i l’italià Lorenzo Mastopietro amb l’espectacle ‘Pas de musique’, que completa la programació internacional amb un muntatge que barreja el sentit de l’humor amb l’art dels malabars.

Aposta per la coproducció d’espectacles i el circ de casa nostra

Tot i fer enguany una clara aposta per la programació internacional, al Trapezi hi predominen les companyies de Catalunya i de la resta de l’Estat Espanyol.

De les propostes de Catalunya en destaca ‘Gregaris’, de la cia Soon, fruit de la nova línia d’ajuda a la coproducció d’espectacles impulsada pel Trapezi, amb la intenció de generar una xarxa de coproductors que recolzés els artistes oferint-los recursos per a fer viable la producció d’espectacles exigents i amb equips artístics amplis. La proposta és un espectacle de suar, honest i divertit, que parla del costat més humà de l’esport. A través de l’acrobàcia i l’humor els dos artistes posen el focus en la seva relació d’amistat i en com transiten de la col·laboració al conflicte, tot buscant l’equilibri entre gregari i líder. Un espectacle de bàscula, perxa xinesa i acrobàcia en un espectacle de 45 minuts per a tots els públics.

Ofereix una programació variada en estils, disciplines i formats i per a totes les edats amb més de 100 representacions

A més, aquest, any, es podran veure altres espectacles de les companyies catalanes: Amer i Àfrica,CAM, Cirk’Crash, Slow Olou, Cia(3), Julia Farrero, Leti&Fer, Los Barlou, Los Herrerita, Mortelo & Manzani, Mumusic Circus, cia Passabarret, i la Blakan Paradise Orchestra posant la música als itinerants. De la resta de l’Estat espanyol, arriben les companyies Ganso & Cía, Brunette Bros, Teatro Sobre Ruedas, La Güasa Circo Teatro, i el Covador, un espai de mostra de les darreres creacions de les escoles de circ Rogelio Rivel (Barcelona) i Carampa (Madrid).

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »