La Casa Reial ‘celebra’ l’aniversari més romàntic de Joan Carles i Sofia

Rate this post

Mai no havien tingut tanta força els rumors de separació de Joan Carles I i la reina Sofia… bé, o potser sí. El matrimoni reial ha viscut tots aquests anys sota l’ombra de la infidelitat ben present, i és que sembla que l’emèrit és un conquistador ben inquiet.

Ja gairebé costa veure’ls junts i quan apareixen públicament, tampoc no és que transmetin una estima latent, precisament. Aquest estiu, de fet, l’han passat separats. Cap dia no els hem pogut veure gaudint del solet ni passejant. Cadascú en una punta, sense intentar ni tan sols fer veure que estan bé. Potser encara és aviat i l’escàndol Corinna pesa massa…

Sigui com sigui, avui de ben segur que estan una mica melancòlics. Perquè si fan la vista enrere, recordaran que ja fa 57 anys del seu compromís. Com va ser aquell moment? Com li va demanar? Com va ser l’anunci?

joan carles sofia joves 2

GTRES

En el cas dels emèrits, la Reina no va fer callar Joan Carles com d’altres. El protagonista, en canvi, va ser ell. El Borbó hauria regalat la capseta amb l’anell a Sofia d’una manera molt informal, sota el crit “¡cógelo, Sofi!“. La princesa de Grècia i l’aspirant a rei d’Espanya s’unien, així, en un compromís que els portaria a l’altar poc després. 

Només unes hores després, van posar davant dels fotògrafs acompanyats, per primera vegada, de les dues famílies. Es trobaven a Suïssa, somrients i agafats del braç. Una imatge en blanc i negre que sembla molt llunyana…

juan carlos sofia compromiso efe

EFE

La premsa de l’endemà va fer-se’n ressò per anunciar-ho públicament amb un missatge formal: “El príncep Constantino de Grècia va anunciar ahir oficialment el compromís matrimonial de la seva germana, la princesa Sofia, amb el príncep Joan Carles de Borbó, fill de don Joan i net del rei Alfons XIII. Constantino va rebre per telèfon la notícia del seu pare, el rei Pablo, que es troba de vacances a Lausana (Suïssa). També estava allà Joan Carles. Una vegada que va ser anunciada la notícia als diaris i ràdios locals, van disparar salves per celebrar-ho”.

compromís joan carles i sofia la vanguardia

Així ho va anunciar La Vanguardia en portada un parell de dies després

La premsa va aprovar la relació i va posar pels núvols a la reina Sofia. Deien que tenia un “llinatge monàrquic acreditat”, que els ulls eren “dolços i melancòlics” i que tenia passió per l’esport. La Casa Reial grega vivia una bona època llavors, que acabaria amb la mort del rei Pablo i la dictadura dels coronels que va posar fi al regnat del germà de la reina Sofia. Però com dèiem, aviat va arribar la boda reial. La parella va celebrar una cerimònia multitudinària el maig del 1962 i van instal·lar-se definitivament a Madrid poc després.

Boda Joan Carles i Sofia GTRES

GTRES

Tres fills, coronació, regnat, nets… fins a l’abdicació del rei Joan Carles. La seva vida de parella de no ha estat gens fàcil. Poc queda del romanticisme que radiaven durant el compromís i la boda. Però, celebraran aquest romàntic aniversari? 

Anar a la font
Jennifer Navarro

Powered by WPeMatico

Translate »