La cap del govern de Hong Kong retirarà el projecte de llei d’extradició

Després de tretze setmanes de protestes a Hong Kong, la cap del govern de la ciutat, Carrie Lam, anunciarà avui la retirada del polèmic projecte d’extradició per “calmar l’ambient”, segons diferents diaris locals. La reforma va suscitar les multitudinàries manifestacions i, tot i que la líder hongkonguesa va reiterar que suspendria la seva tramitació, els protestants no es van donar per satisfets, encara que sigui una de les principals demandes del moviment pro-democràtic que viu la ciutat.

Mai abans un cap de govern de Hong Kong havia registrat a les enquestes una popularitat tan baixa com Lam, que, malgrat la situació, els portaveus de l’executiu xinès segueixen mostrant-li tot el seu suport, igual que a la policia de la ciutat, que ha protagonitzat accions repressives violentes. Els manifestants, però, continuen demanant la seva dimissió.

De fet, Lam va admetre en una conversa amb empresaris locals obtinguda per Reuters que “si tingués elecció, el primer que faria seria dimitir després de disculpar-me convenientment”. Ahir mateix, però, la dirigent va negar taxativament que hagués ofert la seva renúncia a les autoritats xineses: “Mai he ofert la meva dimissió al govern popular central. Mai m’he plantejat dimitir. La decisió de dimitir és meva”, va assegurar.

Les aules es buiden per la democràcia a Hong Kong

Les aules es buiden per la democràcia a Hong Kong

Les grans mobilitzacions van començar al juny, i des de llavors s’han mobilitzat centenars de milers de persones cada cap de setmana, en la crisi política més greu a què s’enfronta l’antiga colònia britànica. La policia ha donat per acabada certa condescendència amb el moviment i ha reprimit durament les protestes amb gasos lacrimògens, canons d’aigua i porres, cosa que li ha valgut les crítiques d’abús de poder.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: