La campanya “I tu, jugues en català?” promou la llengua amb més de 750 jocs

Rate this post

La campanya “I tu, jugues en català?”, desenvolupada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) engega aquest dijous la cinquena edició de la seva campanya de Nadal amb la finalitat de promoure la presència del català en el consum de jocs i joguines.

 

En el programa hi col·laboren 17 empreses fabricants del país que aposten per normalitzar la presència de la llengua catalana en el sector. En total hi ha un catàleg amb prop de 750 productes, que es poden consultar al web del CPNL. A més, a través de l’aplicació del programa per a telèfons mòbils també es pot accedir a la llista d’establiments que donen suport al programa, amb l’opció de trobar els més propers a la ubicació de l’usuari. També es poden valorar els jocs des de la web i l’app.

Més de 400 comerços d’arreu de Catalunya, amb la coordinació dels 22 centres de normalització lingüística que té el Consorci, s’han implicat en la promoció de l’ús de la llengua catalana i faran publicitat de l’aplicació de telèfon mòbil del concurs “I tu, jugues en català?”. A més, gràcies a l’apartat “Agenda d’activitats” de l’aplicació i del web, es poden conèixer les demostracions i els tallers de jocs per a tota la família que organitza el CPNL arreu del territori.

El concurs “I tu, jugues en català?” a Instagram

Entre l’1 i el 15 de novembre, la segona edició del concurs “I tu, jugues en català?” per a Instagram ha servit per constatar la creativitat dels participants, amb fotografies que relacionen la llengua i el joc, descrites amb una frase o paraula.

 

De totes les imatges presentades, unes 350, el jurat n’ha d’escollir les guanyadores, que optaran a premis importants, cedits pels patrocinadors: Abacus, Devir, XANASCAT, Teatre Nacional de Catalunya, El racó de l’Avi Melcior, Cap de Colla, Kibo, La Fallera Calavera i Sembra.

El jurat del concurs, presidit per la prestigiosa fotògrafa Pilar Aymerich, compta amb Josep M. Serrano, director de Serveis a la Joventut de XANASCAT; Benjamín Amorín, responsable de Devir TV i de l’àrea de Comunicació de Devir Iberia; Isaac López, gestor de comunitats de la cooperativa Abacus, i Josep Madorell, gerent del Consorci per a la Normalització Lingüística. El veredicte i el lliurament de premis es farà durant el proper mes de gener.

El CPNL fomenta l’ensenyament del català

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una empresa pública creada l’any 1989 per la Generalitat de Catalunya i diverses entitats locals, amb l’objectiu d’afavorir l’ensenyament i fomentar l’ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat i facilitar, així, la cohesió social, també per mitjà del treball en xarxa amb entitats i associacions.

El CPNL, integrat per la Generalitat de Catalunya i 135 ens catalans, s’organitza a través de 22 centres de normalització lingüística i compta amb 146 punts d’atenció. Dóna resposta a les necessitats de formació en llengua catalana de la població adulta i d’assessorament i gestió lingüístics d’empreses i entitats.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »