La Cambra d’Espanya rebaixa la previsió de creixement pel 2019 i el 2020

La Cambra de Comerç d'Espanya ha rebaixat les previsions del creixement del Producte Interior Brut (PIB) al 2% el 2019, dues dècimes per sota de les previsions elaborades al setembre, i fins a l'1,7% el 2020. L'ens ha justificat la revisió a la baixa per un "menor creixement de la demanda nacional", motivat pel menor consum de les llars i, sobretot, per una moderació del creixement de la inversió en construcció.

Aquestes xifres contrasten amb el "dinamisme" de les exportacions, que creixeran un 1,8% aquest any, tres dècimes per sobre de les estimacions inicials. En aquest context de "feblesa" de demanda interna, l'aposta de les empreses espanyoles per la "internacionalització" es consolida com un "motor de l'economia", segons la cambra espanyola. De fet, es preveu que les exportacions creixin un 2,1% el 2020.

La moderació del creixement econòmic tindrà un impacte en el mercat laboral. L'ocupació el 2019 creixerà un 2,1%, una dècima menys de la xifra prevista, i es crearan 350.000 llocs de feina en tot l'any. La taxa d'atur a Espanya, per la seva banda, podria situar-se en el 14,2% anual, quatre dècimes per sobre de les estimacions anteriors.

De cara al 2020, es preveu que continuï "la desacceleració" del creixement econòmic però que la taxa d'atur disminueixi fins al 13,6%. Tot i això, el ritme de creació de treball cauria fins a la meitat i podria traduir-se en la creació de 170.000 nous llocs de feina.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: