La Cambra considera “prioritari” donar suport als pressupostos de l’Estat

Rate this post

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, valora “molt positivament” el projecte de pressupostos presentat pel govern de Pedro Sánchez, que contempla una inversió pública a Catalunya de 2.051,38 milions d’euros, xifra a la qual s’hi ha de sumar els 200 milions pactats a la Comissió Bilateral (dels 759 milions pendents) pel compliment de la disposició addicional tercera de l’Estatut de l’any 2008.

Així doncs, la xifra d’inversió total a Catalunya arriba als 2.251 milions d’euros. Aquesta xifra total d’inversió suposa un augment del 52% respecte a la xifra pressupostada de l’any 2018 (1.351 milions d’euros), és a dir, 900 milions d’euros més d’inversió a Catalunya, segons apunta la Cambra. Amb aquest projecte de pressupostos, el percentatge d’inversió total que rebria Catalunya seria del 18,47% de la inversió regionalitzable, un percentatge “molt similar al seu pes econòmic en el conjunt de l’estat, que és del 19,2%”. A falta de conèixer les dades detallades del Grup Foment, el fet que la inversió total a Catalunya arribi al 18,2% de l’estatal, que és el percentatge més elevat de la sèrie històrica, “suposa el compliment d’una reivindicació històrica de la Cambra de Comerç de Barcelona a l’Estat”. 

Amb tot, Valls ha afegit que “malauradament l’experiència ens demostra que els pressupostos d’inversió poden acabar sent paper mullat”. Segons els estudis de la mateixa Cambra, el grau d’execució de la inversió en infraestructures de l’Estat a Catalunya ha estat del 77% de mitjana en el període 2001-2017, per sota del percentatge d’execució al conjunt de les comunitats autònomes (84%). Per aquest motiu, la Cambra demana al govern espanyol “un compromís ferm en el compliment de la inversió pressupostada, per exemple, impulsant l’activitat de la Comissió Bilateral d’Infraestructures Estat-Generalitat amb l’objectiu d’agilitzar els procediments i prioritzar les inversions, així com presentar trimestralment un estat de l’execució dels projectes”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »