La calor tornarà a ser extrema aquest cap de setmana però afluixarà la setmana que ve

El dia ha començat amb pocs canvis respecte ahir, aquest matí s’ha tornat a fer present la inversió tèrmica i molts termòmetres han continuat sense baixar dels 20 graus, sobretot a la costa. Al migdia la temperatura continuarà la tendència a l’alça, calor cada cop més forta, tot i que avui les temperatures més altes probablement continuaran per sota dels 40 graus. On més pujarà el termòmetre respecte ahir serà a l’Empordà.

Divendres de cel serè i amb ben poques nuvolades de tarda al Pirineu. Una de les novetats del dia serà l’augment del vent al migdia, sobretot a la Costa Brava on el vent de sud i sud-oest hi bufarà amb cops de més de 30 km/h i pot obligar a posar alguna bandera groga a les platges. Aquesta tarda la marinada també bufarà més que ahir a la vall de l’Ebre.

Demà hi haurà un canvi de vent que provocarà que la temperatura es dispari en algunes comarques. Aquest dissabte hi tornarà a haver màximes de més de 40 graus Ponent i en alguns punts de les Terres de l’Ebre, i en diverses comarques de la meitat sud de Catalunya el termòmetre s’arribarà a enfilar fins a 4 o 5 graus més que avui. El vent bufarà sec i amb cops que poden superar els 50 km/h en força comarques, no cal dir que això farà que aquest dissabte sigui un dia especialment perillós pel què fa als incendis.

El Meteocat té actius avisos per calor que afecten moltes comarques. Per avui el perill alt s’entreveu a la Depressió Central i també a l’Empordà, el Gironès i el Pla de l’Estany. Demà són més les comarques en què el Servei Meteorològic de Catalunya entreveu perill alt per calor, sobretot es concentren a Ponent i a les Terres de l’Ebre, però també entren en aquesta categoria el Bages i Osona.

Després d’aquest pic de calor de dissabte la temperatura no baixarà sobtadament, diumenge encara se superaran els 40 graus en alguns cas, però avui els mapes del temps fan pensar que la baixada del termòmetre serà clara la setmana que ve. Es començarà a notar a partir de dimarts i sobretot al centre de la setmana, al Pirineu i a Ponent fins i tot abans. És possible que bona part de la setmana que ve la temperatura sigui clarament més raonable que aquests últims dies.

El cap de setmana començarà amb molt de sol, dissabte a la tarda i vespre hi haurà algunes primeres tempestes als Ports que arribaran puntualment a les Terres de l’Ebre. Diumenge serà un dia més variable i enterbolit en general, temps més canviant i tempestes de tarda tant en comarques de l’extrem sud de Catalunya com en punts del Pirineu i del Prepirineu.

La inestabilitat anirà a més en l’inici de la setmana que ve. Avui els mapes del temps situen entre dilluns al vespre i de cara a dimarts el temps més insegur, els ruixats i tronades més abundants sembla que afectaran sobretot el Pirineu Occidental i altres comarques de la meitat oest de Catalunya, però més puntualment els xàfecs curts i sobtats podran fins i tot aparèixer en alguns punts de la costa, especialment dimarts a última hora.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: