‘La Caixa’ va invertir 3,7 milions en projectes socials a Catalunya el 2018

Rate this post

El programa d’ajudes a iniciatives socials de l’Obra Social “la Caixa” va invertir l’any passat 3.705.210 euros repartits en 145 projectes socials a Catalunya dirigits a millorar la qualitat de vida de 63.263 persones en situació o risc de vulnerabilitat.

El finançament dels projectes seleccionats a Barcelona va arribar als 3.063.690 euros, a Girona als 293.450 euros, a Lleida als 210.070 euros i a Tarragona als 138.000 euros, mentre que en el conjunt de l’estat la inversió va assolir els 18,5 milions d’euros repartits en 786 projectes i més de 263.000 beneficiaris.

Les ajudes de la Caixa van ser destinades a la promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia; a la lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social; a habitatges per a la inclusió social; a la inserció sociolaboral; a la promoció de la interculturalitat i acció social; i a l’acció social en l’àmbit rural.

El president de la Fundació Bancària “la Caixa”, Isidre Fainé, ha destacat que “el progrés i el benestar social són només possibles si treballem amb una idea clara d’igualtat social” i ha remarcat “la importància de les entitats que, cada any, aposten per desenvolupar projectes d’excel·lència, creatius i eficaços en la millora de la qualitat de vida i el benestar de les persones.”

Aquest any han estat contractats 4.397 professionals específicament per al desenvolupament dels projectes, en els que també s’han implicat 12.291 voluntaris. La Caixa obre també la primera de les sis convocatòries de l’any per a la promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, la discapacitat i a la malaltia, amb un pressupost que arriba als 4,2 milions d’euros.

També obre la quarta edició dels Premis “la Caixa” a la Innovació Social, on atorgarà deu premis de 15.000 euros un reconeixement especial a aquelles iniciatives que “afronten els reptes socials amb respostes que aporten millores o noves perspectives”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »