La Caixa dona 26 milions en ajudes a 75 projectes d’investigació

Rate this post

La Fundació Bancària La Caixa ha donat 26 milions d’euros per un total de 75 projectes d’investigació. Aquesta quantitat forma part dels 70 milions invertits per l’entitat al llarg d’aquest any, els quals s’incrementaran fins als 90 milions el 2019, d’acord amb els objectius de la fundació.

Durant l’acte d’entrega hi han estat presents el president de la Fundació Bancària “la Caixa”, Isidre Fainé, el director general, Jaume Giró, el membre del Patronat i del Consell Assessor d’Experts en Investigació de la Fundació Bancària “la Caixa” Javier Solana i el ministre de Ciència, Tecnologia i Educació Superior del Govern de Portugal, Manuel Heitor.

Les ajudes de l’entitat premien a diferents projectes d’investigació -desenvolupats en centres i universitats espanyoles i portugueses- i s’emmarquen en tres línies d’actuació: beques postdoctorals per fomentar el talent de l’excel·lència, projectes d’investigació biomèdica i salut, i iniciatives de translacions dels resultats a la societat a través de la creació d’empreses.

Entre els projectes premiats es troben el del cardiòleg Valentí Fuster, que se centra en la influència de la genètica de les cèl·lules de la sang a les malalties cardiovasculars, la investigació de Fátima Gebauer sobre la identificació de noves molècules per combatre la metàstasi o el projecte del portugués Carlos Vidal Ribeiro, que investiga l’impacte de la nutrició a la salut del cervell.

“A ‘la Caixa’ considerem que la ciència és decisiva, no només per fer una societat millor, sinó també perquè la societat sigui més equitativa”, ha indicat Fainé, que ha reafirmat el compromís de la fundació amb la investigació científica i la millora de la societat.

Fainé ha insistit en què el seu compromís amb la ciència “és avui més fort que mai” i s’ha mostrat convençut de poder complir l’objectiu de triplicar en quatre anys les inversions en investigació. També s’ha mostrat optimista de cara a assolir l’objectiu d’arribar als 90 milions d’euros el pròxim any.

El president de la fundació ha recordat que ja des de temps del fundador de ‘la Caixa’, Francesc Moragas, “l’obra social ha convinat el sentit de l’anticipació amb el criteri de subsidiarietat, i l’acció a curt termini amb la visió a llarg termini”.

El ministre de Ciència, Pedro Duque, ha intervingut durant l’acte a través d’un vídeo felicitant els premiats i agraint a la fundació pel “seu compromís amb la ciència, la tecnologia i la investigació”.

La Fundació Bancària ‘la Caixa’ ha destacat el seu paper en l’impuls de la ciència que la situa com la primera institució filantròpica d’investigació de la península ibèrica i que, des de 1982, ha invertit prop de 400 milions d’euros “en formació d’excel·lència, investigació i innovació”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »