La cacera de bruixes de Vox: demana dades d’escoles amb activitats LGTBI a Madrid

La líder del partit d'ultradreta Vox a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, ha registrat un escrit a l'Assemblea en el qual insta al Consell de Govern que li faciliti informació d'escoles públiques i concertades en les quals s'hagin realitzat activitats informatives o formatives sobre el col·lectiu LGTBI.

Segons ha publicat la diputada socialista Carla Antonelli a les seves xarxes socials i han confirmat a Efe fonts de Vox, Monasterio ha presentat aquest dijous un escrit a l'Assemblea de Madrid en el qual sol·licita informació al Consell de Govern d'escoles públiques i concertades en les quals el col·lectiu LGTBI Cogam ha realitzat activitats informatives, formatives o d'una altra índole.

En l'escrit, Monasterio demana la "data de celebració de l'activitat, el centre en el qual es realitza, el temari o informació traslladada, breu descripció de l'activitat o experiència des de 2015 inclòs fins a la data actual, nom i cognoms del ponent o ponents i quin ha estat la classe o classes destinatàries".

Segons expliquen fonts del partit, "no hi ha accions previstes a curt termini sobre això", ja que la petició d'informació és només perquè els diputats de Vox "puguin començar a treballar".

Es registraran altres peticions "en altres àmbits", afirmen les esmentades fonts, que subratllen que la finalitat d'aquest escrit i el dels consegüents són perquè el grup parlamentari del partit comenci la seva activitat.

Per la seva part, la candidata del PP a la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assegurat que en les escoles de la regió "no s'està impartint adoctrinament", sinó "informació i educació de qualitat".

"Crec que no s'hauria de generar una falsa alarma sobre l'educació que s'imparteix a les escoles i crec que a més aquest tipus d'associacions només van a les escoles que ho sol·liciten i de manera optativa i voluntària. Crec que cal prendre's això amb normalitat i no fer una alarma on no n'hi ha", ha precisat.

Per la seva part, el líder de Ciutadans a la regió, Ignacio Aguado, ha apuntat que Vox està "en el seu dret de demanar la informació que considerin oportuna i la Comunitat de Madrid serà la que tingui valorar si és conforme a dret".

Preguntat sobre si Ciutadans està "còmode" pactant amb un partit que sol·licita aquest tipus d'informació, Aguado ha respost que "està còmode" amb l'acord de Govern firmat amb el PP.

Així mateix, el passat dia 1 de juliol, el partit ultradretà va presentar a les corts valencianes diverses peticions d'informació per conèixer les partides en els pressupostos de 2018 i 2019 dedicades a cursos, associacions, conferències, informes de o centres culturals relacionats amb l'activitat de col·lectius LGTBI, i les dades sobre "violència intrafamiliar, no només en relació amb la violència exercida per homes cap a dones."

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: