La ‘Bohème’ en format ‘undergound’ arriba al Palo Alto per portar l’òpera a audiències ‘renovades’

Rate this post

La Bohème de Puccini en versió garatge arriba a Barcelona en dues funcions úniques el 19 i el 20 de desembre a l’espai Palo Alto de la ciutat. La iniciativa és del cofundador de l’agència Do The Right Thing, Emiliano Suárez, que juntament amb Macarena Bergareche, directora de Think Chic, van decidir ‘assegurar el relleu’ generacional del gènere de l’òpera portant-lo a espais alternatius. Van començar amb un garatge a Bilbao, on el gran èxit del projecte els ha dut a fer gira per l’Estat, començant per Barcelona, on amb la col·laboració del Liceu, han adequat la nau industrial de l’espai Palo Alto com a escenari per una Bohème contemporània.

En la presentació al Liceu, el director artístic d’Ópera Garage, Emiliano Sánchez, ha assegurat que és ‘molt més modern i interessant que l’anterior’. La iniciativa, que busca apropar l’òpera a públics alternatius, va néixer a Bilbao com una adaptació contemporània en format ‘underground’ per apropar l’òpera a noves audiències. Vist l’èxit que va tenir a Bilbao, faran gira per ciutats com Madrid i Palma de Mallorca, però la primera prova és Barcelona. ‘Som una productora petita, amants de l’òpera i que la volem portar a espais alternatius per captar nous espectadors però amb un ambient molt professional’, ha dit Macarena Bergareche, una de les impulsores del projecte. 

Presentació d''Ópera Garage' per part dels fundadors al Liceu. Mar Vila

Presentació d”Ópera Garage’ per part dels fundadors al Liceu. Mar Vila

I malgrat va estar concebut per fer-ho en un garatge, busquen tota mena d’espais alternatius, i en el cas de Barcelona ha estat el Palo Alto. ‘És un espai molt avantguardista, ideal com a escenari per portar la Bohème versió garatge’, ha dit Bergareche de la nau industrial de 300 metres quadrats.

Un dels intèrprets d’aquesta versió contemporània de Puccini és el baix català Stefano Palatchi, que malgrat ‘agraeix’ la distància que normalment tenen amb els espectadors, reconeix l’originalitat d’estar a pocs metres del públic. ‘Això és molt més complicat. La gota de suor li pot caure a l’espectador, però és el que té de bonic. Apropar realment l’òpera al públic, a l’entès i al no entès’, ha dit Palatchi. I és que no hi ha escenari o tarima que faci de frontera entre els espectadors i els cantants, que conviuen en un mateix espai per crear una atmosfera ‘molt particular’. 

La Bohème ‘underground’ creada per aquest projecte és una versió feta pel mateix Emiliano Suárez, on els protagonistes són gent del segle XXI, tant per les actituds, com pel vestuari. ‘La bohemia del segle XXI s’associa amb nous valors, amb gent jove que busca espais alternatius per poder emprendre un camí. No l’associo amb res negatiu, cada personatge l’he desenvolupat amb les seves problemàtiques i les seves virtuts’, ha assegurat Suárez. 

Mariola Cantarero, Aquiles Machado, Borja Quiza, Ruth Terán. Javier Galán. Pedro Quiralte i Stefano Palatchi són els intèrprets, dirigits musicalment per Borja Mariño i escènicament per Ana Garay i Emiliano Suárez. Les entrades han sortit a la venda aquest dimarts a la web del Liceu a 35 euros. També hi haurà la possibilitat de comprar entrades més barates per menors de 35 anys però sense cadires.

Anar a la font
La Llança

Powered by WPeMatico

Translate »