La Barceloneta tornarà a prendre el carrer davant del “menysteniment” de Colau

Rate this post

Lanomenat Tsunami veïnal. Barcelona no funciona del 15 de setembre passat sembla haver tingut nul efecte en lajuntament, malgrat que el subscrivien una vintena de collectius i entitats emprenyats amb la gestió municipal als seus barris. Aquest “menysteniment” municipal ha fet que els veïns de la Barceloneta en Lluita convoquessin avui dissabte una assemblea davant el seu mercat municipal, que seguirà una marxa de protesta pel barri. Les seves queixes són les mateixes que van fer sortir al carrer els residents aquest estiu: inseguretat, incivisme impune, brutícia, ocupació illegal de lespai públic…
Els veïns mobilitzats van presentar dijous a lajuntament una carta dirigida a Ada Colau en què li retreuen que després de la mobilització del setembre i malgrat totes les reclamacions i peticions acumulades durant mesos no hagi atès les seves queixes. En aquest document insten lalcaldessa a una reunió conjunta amb els regidors dels districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Sant Martí per al 10 o 11 doctubre. Després daquesta trobada amb els objectius comuns, voldrien fer reunions de treball més específiques per a cada zona afectada.
Els collectius signants (la Unió dAssociacions de Veïns del Poble-sec, les associacions de veïns del Raval, la Barceloneta, la Vila Olímpica, Besòs, Maresme, Zona Fòrum, la plataforma Fem Gòtic i el collectiu de veïns de Nou Barris, entre daltres) tornen a clamar contra la “deixadesa de lestat de lespai públic, locupació creixent de lespai que hauria de ser per als veïns, la permissivitat i impunitat reiterada per part del govern municipal davant de lincivisme, la brutícia, els actes i agressions punibles de gran violència que posen en risc la convivència i el benestar dels veïns”. Igual que el dia 15, tornen a reclamar un pla estratègic per afrontar aquests mals.
En el cas concret del barri mariner, on van explotar les primeres manifestacions aquest estiu a causa dels problemes dinseguretat que han arrasat la zona, el moviment Barcelona en Lluita ha convocat els residents aquesta tarda (17.30 hores) per recollir propostes i posteriorment manifestar-se pels carrers de la Barceloneta. 

Seguir leyendo….

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »