La ballaruga de Maradona en el tancament de campanya de Maduro

Rate this post

L’exfutbolista argentí Diego Armando Maradona va aparèixer ahir a Caracas animant el tancament de campanya del president veneçolà i candidat a la reelecció, Nicolás Maduro, reafirmant la seva simpatia pel govern chavista i el mandatari de qui s’ha declarat “un soldat”.

El campió del món amb l’Argentina en el Mundial de Mèxic el 1986 va ser el centre d’atenció en el xou de la tarima en la qual Maduro tancarà la campanya electoral, i on Maradona va sortir onejant una bandera veneçolana, agitant les espatlles i saltant-ne d’un costat un altre, causant l’eufòria de la multitud reunida per a l’acte.

Maradona forma part dels artistes i personatges de cert reconeixement públic que visiten Veneçuela amb freqüència per expressar el seu suport al govern chavista, i que van fer el mateix el 2013 quan el líder veneçolà es va presentar per primera vegada a la Presidència.

L’argentí ha expressat en públic la seva devoció per l’anomenada “revolució bolivariana”, pel seu promotor, el mort president Hugo Chávez (1999-2013), i ara per Maduro, el seu successor.

Fa gairebé un any va publicar a les seves xarxes socials que si Maduro ho ordenés ell es vestiria de “soldat” per “lluitar contra l’imperialisme” i tenir “una Veneçuela lliure”.

L’astre del futbol argentí es va tatuar fa temps la icònica imatge del seu compatriota i un dels líders de la revolució cubana Ernesto ‘Ché’ Guevara i va visitar diverses vegades al que va ser durant diverses dècades president de l’illa, Fidel Castro.

El cap d’estat veneçolà espera ser reelegit en un dels seus moments més impopulars, amb friccions amb la comunitat internacional, i assenyalat de ser el responsable de la pitjor crisi econòmica i social de la història de la nació petroliera.

En els comicis que se celebraran diumenge vinent, 20 de maig, Maduro es mesurarà contra l’opositor Henri Falcón, un chavista dissident que es va apartar de la decisió de la MUD de no participar i va inscriure la seva candidatura; l’expastor evangèlic Javier Bertucci i l’enginyer Reinaldo Quijada.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »